Review: Delirium (Delirium #1)

Delirium coverAuteur: Lauren Oliver
Pagina’s: 393
Genre: Young Adult, Dystopian, Science Fiction, Romance.
Publicatie: Hodder, Augustus 2011
Rating:
5 Eikels

They say that the cure for love will make me happy and safe forever. And I’ve always believed them. Until now. Now everything has changed. Now, I’d rather be infected with love for the tiniest sliver of a second than live a hundred years suffocated by a lie.

There was a time when love was the most important thing in the world. People would go to the end of the earth to find it. They would tell lies for it. Even kill for it. Then, at last, they found the cure. (Beschrijving achterkant)

goodreads button

Ik had heel veel goede dingen over dit boek gehoord, maar toen ik het voor de eerste keer oppakte wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Delirium speelt zich af in een wereld waarin de liefde wordt gezien als een epidemie. Op zich is dit nog niet zo’n heel gek idee, want als je er over na denkt kan liefde je inderdaad behoorlijk in de war brengen. Mensen die verliefd zijn doen rare dingen. Het is een concept waar je heel veel kanten mee op kunt. Ik heb het idee dat Oliver toch vrij dicht bij de hedendaagse tijd is gebleven, ondanks dat het een dystopie is. Het speelt zich namelijk gewoon af in Portland, Oregon (VS).

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de achttienjarige Lena, een karakter waarin ik me in het begin moeilijk kon verplaatsen omdat ze altijd enorm haar best doet om zich aan de regels te houden, zonder erbij na te denken wat ze zelf wilt. Dit verandert wanneer ze de negentienjarige Alex ontmoet. Één van de mooiste dingen in het verhaal vind ik de ontwikkeling die Lena doormaakt als karakter. Onder andere dankzij Alex gaat ze toch anders over haar eigen wereld denken. Wat ik ook heel sterk vind aan dit boek is dat Oliver de verhaalwereld tot in de details in elkaar heeft geweven waardoor het heel realistisch en geloofwaardig is. Worldbuilding; you’ve done it right.

Het boek begint in een rustig tempo wat langzaam opbouwt. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe dieper je erin gezogen wordt. Op een gegeven moment was het zo intens dat ik het bijna niet meer weg kon leggen. En dan dat einde! Oh my god! Ik word niet gauw emotioneel als ik een boek lees, maar hier had ik echt een brok in mijn keel. Dit boek is zoveel beter dan ik had verwacht. Zeker een aanrader voor liefhebbers van dystopische Young Adults. Ik kijk echt uit naar deel 2, Pandemonium!

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_55745c8fa736a_selected-products” products=”9200000005820048,1001004011105664,9200000021818040″ name=”Delirium” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Delirium (Delirium #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *