Review: De weg van de Krijger (De Jonge Samoerai #1)

De weg van de Krijger coverAuteur: Chris Bradford
Pagina’s: 256
Genre: Young Adult, Historie, Avontuur
Publicatie: Unieboek | Het Spectrum, september 2014
Rating:
4 Eikels

In dit eerste deel van de jonge samoerai maakt de lezer kennis met Jack Fletcher, twaalf jaar oud. Na een piratenaanval op het VOC-schip waarop hij met zijn vader werkte, spoelt hij aan als drenkeling in Japan. De legendarische zwaardmeester Masamoto Takeshi ontfermt zich over hem. Jacks training in bushido – de weg van de krijger – begint. Jacks ultieme doel is wraak nemen op de moordenaar van zijn vader. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Ik heb dit boek mogen ontvangen ter voorbereiding van het interview met Chris Bradford! Hij was vorige week in Nederland om het laatste boek in deze serie te promoten. Ik heb het boek vaker zien liggen bij de jongere YA boeken, en wel altijd interessant gevonden, maar ik dacht altijd dat het alleen voor wat jongere YA lovers bedoeld was. Niets is minder waar.

De Jonge Samoerai serie gaat over een jongen genaamd Jack. In het begin van dit boek is hij 12 jaar oud en een van beste opkomende schippers op de Alexandria. Hij vaart samen met zijn vader en alle andere bemanningsleden van Engeland naar Japan. Ze zijn al 2 jaar bezig en ze zijn bijna bij hun eindpunt als ze door een storm de verkeerde kant opvaren. Ze lijden schipbreuk aan de kust en worden ‘s nachts aangevallen door ninja’s. Het laatste wat Jack ziet voordat hij zijn ogen sluit is zijn vader die vermoord wordt. De volgende keer dat hij ze open doet staat er een vreemde man boven hem die hem zijn nieuwe toekomst kan gaan bieden.

Dit boek leest heerlijk! Het is een vertaald boek, en ik vind dat over het algemeen veel boeken niet goed vertaald worden, maar dit boek is super vertaald! Ik heb geen enkel probleem gehad tijdens het lezen. In het begin zitten er wat Japanse zinnen in, voor sommige kan dit wat vervelend zijn, of ze uit het verhaal doen raken, maar ik vond het heel leuk. Je hoort niet te snappen wat deze zinnen betekenen, want dat weet Jack ook niet, maar voor mij was het juist de sport om te kijken of ik het snapte, aangezien ik Japans aan het leren ben. (Natuurlijk zit er wel een woordenlijst achterin het boek.) Verder wordt er geen moeilijke taal gebruikt en de overgang van Japanse zinnen naar het Nederlands, met uitzondering van een aantal woorden die je dan wel snapt, voelt heel natuurlijk. Alsof jij Japans mee leert met Jack.

Jack als karakter is leuk. Hij is een eigenwijs, sterk en lief karakter. Hij wordt in een wereld gegooid waar hij niks van kent, maar hij houdt zich toch staande. Ik kan ook niet wachten om de andere boeken te lezen en zien hoe hij zich verder ontwikkeld. Akiko wordt Jacks eerste vriendin in dit boek en zij heeft een super sterk karakter. Ook is zij een beetje de Hermelien van de groep. Chris Bradford zei: three is a magic number. En dat is het ook. Want Yamato maakt dit trio compleet. Hij is het erg terughoudend en haat Jack ook een beetje, maar hij is heel interessant.

Ik zei net al dat Akiko op Hermelien lijkt, Chris Bradford kwam ook met het idee van deze serie toen Harry Potter helemaal nieuw en hot was. Sommige vinden dit boek er ook op lijken, maar buiten het magische trio kan ik niet veel vinden. Misschien zou je nog kunnen zeggen dat de Samoerai school Zweinstein is en dat Masamoto een soort van Perkamentus is, maar dat zie ik niet heel erg moet ik zeggen. Ik heb het vooral een erg leuk en leerzaam boek gevonden.

Kortom, wil de een leuk boek met een weer eens wat andere setting, die voor zowel jongens als meiden leuk is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat denken jullie van dit samoerai verhaal?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post