DVVOL coverAuteur: Becky Albertalli
Pagina’s: 304
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Blossom Books, april 2017
IBAN: 9789020678888
Rating:

Molly Peskin-Suso kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’ maar zij heeft makkelijk praten. Cassie kent geen angst, flirt met elk meisje dat ze leuk vindt en is ook nog eens superslank zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert, verlegen en – volgens haar oma – ‘volslank’. Niet dat het uit zou moeten maken, maar toch…

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar zus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes. Ze proberen haar te koppelen aan Will, Mina’s hipsterboy-sidekick. Will is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Er is alleen een probleem: stiekem vindt Molly haar nerdy-collega Reid ook best interessant. Hij is een Lord of the Rings-superfan en draagt de witste sneakers die Molly ooit heeft gezien. Maar als ze zou moeten kiezen, dan moet ze natuurlijk gaan voor de knappe hipsterboy in plaats van de übernerd.

Toch?

goodreads button


De voordelen van onbeantwoorde liefde nam ik mee naar huis na YALFest 2017. Ik heb genoten van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld en ook de cover ziet er super aantrekkelijk (en smakelijk!) uit, dus ik kon niet wachten om dit boek te lezen. Een aantal weken gingen voorbij, voordat ik begon in dit boek te lezen. En al na het lezen van de allereerste zin van dit boek, was ik helemaal verkocht.

Ik ga natuurlijk niet vertellen wat de eerste zin van dit boek is, maar ik vond het een geweldige opening. Het trok gelijk mijn aandacht, waardoor ik vanaf de allereerste bladzijde het boek werd ingesleurd. En guess what, ik las dit boek vervolgens in één ruk uit. Het was overheerlijk weer toen ik dit boek aan het lezen was, dus ik heb me de hele middag in de zon vermaakt met De voordelen van onbeantwoorde liefde. Met nadruk op vermaakt, want dit boek was geweldig. Het verhaal volgt de 17-jarige Molly, die nog nooit van haar leven een jongen heeft gekust. Haar tweelingzus daarentegen, weet Molly alles te vertellen over het gebied van zoenen. Ik heb zoveel van het verhaal genoten, omdat het een meisje volgt dat door een lastige periode van haar leven gaat. Vragen als ‘Ben ik wel aantrekkelijk genoeg’ zullen vaak door Molly’s hoofd hebben rondgespookt.

Alhoewel het over een aardig belangrijk onderwerp gaat in het leven van een puber, weet Becky Albertalli het niet zwaar over te brengen. Becky schrijft ontzettend luchtig, met veel humor en verwijzingen naar fandoms. Maar het belangrijkste vind ik, is dat Becky het verhaal heeft weten te schrijven met de gedachte dat het helemaal niet erg is dat je op je zeventiende nog niet gezoend hebt. Je volgt dus absoluut geen Molly die haar leven niet meer ziet zitten (bij wijze van spreke), omdat ze nog nooit gezoend heeft. Molly heeft genoeg andere leuke dingen in haar leven, en ze zit niet alleen maar thuis op de bank. Juist daarom vind ik Molly als personage echt geweldig. In mijn ogen probeert ze haar leven te leven op de manier zoals zij het wilt.

Wat ik nog het allerleukste vind, is dat er in het verhaal personages tevoorschijn komen uit Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Ik wist het al van te voren, door de ‘brief’ van uitgever Myrthe Spiteri aan het begin van het boek. Wil je dus verrast worden welk personage/welke personages terug gaan komen in De voordelen van onbeantwoorde liefde? Lees de brief van de uitgever dan pas nadat je het boek uit hebt. Ik moet zeggen dat ik het wel jammer vond dat dat aan het begin al verklapt is, want ik wil niet weten hoe dol ik zou zijn geworden als ik het niet had geweten! Verder moet je qua spanning niet te veel van het boek verwachten. Ik vond het een heerlijke summer-read, met een duidelijke boodschap.

Ik heb genoten van De voordelen van onbeantwoorde liefde. Ik kan dit boek sowieso aan iedereen aanraden die ook genoten heeft van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, maar ook aan lezers die toe zijn aan een fijn Young Adult Contemporary-verhaal.

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post