Review: De viruscode (De Labyrintrenner #0.6)

Vallen coverAuteur: James Dashner
Pagina’s: 349
Genre: Young Adult
Publicatie: Querido, september 2016
ISBN: 9789021400129
Rating:
4 Eikels

Eerst kwamen de zonnevlammen die de aarde vernietigden. Toen kwam de Vuring, een muterend virus dat een groot deel van de mensheid uitroeide. Toen kwam WICKED, op zoek naar een oplossing. En die vonden ze in één uitverkoren jongen. Zijn naam was Thomas. Thomas bouwde een labyrint. Er zijn geheimen. Er zijn leugens.

Dit is het verhaal van Thomas, en hoe hij een labyrint bouwde dat alleen hij weer zou kunnen afbreken. (Beschrijving achterflap)

goodreads button


De viruscode is een boek dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Ik heb tot nu toe alle delen van De Labyrintrenner-serie gelezen, en daar heb ik erg van genoten! Toen ik hoorde dat er een prequel zou verschijnen over de opbouw van het labyrint, was ik gelijk enthousiast.

Het boek begint vanaf het moment waarbij Thomas, die toen nog zijn ‘oude’ naam had, wordt meegenomen door WICKED. Daar wordt hij klaargestoomd voor het experiment van de labyrinten. Het boek eindigt waarbij Thomas in de lift stapt naar het labyrint. Dat vond ik zo leuk aan De viruscode, dat je alles leest vanaf het moment waarbij Thomas wordt meegenomen tot aan het moment dat hij het labyrint instapt. Ik was altijd al erg nieuwsgierig naar die periode van Thomas’ leven, en in De viruscode wordt daar antwoord op gegeven.

Het leuke is dat je leest over alle andere ‘bekende’ personages uit de trilogie, zoals Teresa, Aris, Newt, Gabby en Chuck. Het was erg plezierig om te lezen dat bepaalde karaktertrekken die sommige personages hadden in het labyrint, ook voorkomen bij die personages in de tijd voordat ze naar het labyrint werden gestuurd. Zo was Newt al een echte leider en Chuck de lieve volger. De Viruscode bracht me weer in contact met de Laarders, en ik leerde ze door dit boek beter kennen.

De viruscode wordt weer gekenmerkt door de fijne schrijfstijl van James Dashner. Situaties worden goed beschreven, waardoor je een helder beeld krijgt van de omgeving waarin Thomas zich bevindt. De hoofdstukken zijn kort en bijna elk hoofdstuk wordt afgesloten met een kleine cliffhanger, waardoor ik niet kon stoppen met lezen. Steeds moest ik weer een nieuw hoofdstuk lezen, waardoor het einde van het boek erg snel naderde. Ik had De viruscode dus binnen de kortste keren uit!

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die heeft genoten van De Labyrintrenner-serie. Je leest niet erg veel nieuwe dingen, maar ik vond het vooral erg fijn om terug te keren naar de Laarders en de wereld van WICKED.

Wat vond jij van De Labyrintrenner-serie?

Liefs,

Daphne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *