Review: De viruscode (De Labyrintrenner #0.6)

Vallen coverAuteur: James Dashner
Pagina’s: 349
Genre: Young Adult
Publicatie: Querido, september 2016
ISBN: 9789021400129
Rating:
4 Eikels

Eerst kwamen de zonnevlammen die de aarde vernietigden. Toen kwam de Vuring, een muterend virus dat een groot deel van de mensheid uitroeide. Toen kwam WICKED, op zoek naar een oplossing. En die vonden ze in één uitverkoren jongen. Zijn naam was Thomas. Thomas bouwde een labyrint. Er zijn geheimen. Er zijn leugens.

Dit is het verhaal van Thomas, en hoe hij een labyrint bouwde dat alleen hij weer zou kunnen afbreken. (Beschrijving achterflap)

goodreads button


De viruscode is een boek dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Ik heb tot nu toe alle delen van De Labyrintrenner-serie gelezen, en daar heb ik erg van genoten! Toen ik hoorde dat er een prequel zou verschijnen over de opbouw van het labyrint, was ik gelijk enthousiast.

Het boek begint vanaf het moment waarbij Thomas, die toen nog zijn ‘oude’ naam had, wordt meegenomen door WICKED. Daar wordt hij klaargestoomd voor het experiment van de labyrinten. Het boek eindigt waarbij Thomas in de lift stapt naar het labyrint. Dat vond ik zo leuk aan De viruscode, dat je alles leest vanaf het moment waarbij Thomas wordt meegenomen tot aan het moment dat hij het labyrint instapt. Ik was altijd al erg nieuwsgierig naar die periode van Thomas’ leven, en in De viruscode wordt daar antwoord op gegeven.

Het leuke is dat je leest over alle andere ‘bekende’ personages uit de trilogie, zoals Teresa, Aris, Newt, Gabby en Chuck. Het was erg plezierig om te lezen dat bepaalde karaktertrekken die sommige personages hadden in het labyrint, ook voorkomen bij die personages in de tijd voordat ze naar het labyrint werden gestuurd. Zo was Newt al een echte leider en Chuck de lieve volger. De Viruscode bracht me weer in contact met de Laarders, en ik leerde ze door dit boek beter kennen.

De viruscode wordt weer gekenmerkt door de fijne schrijfstijl van James Dashner. Situaties worden goed beschreven, waardoor je een helder beeld krijgt van de omgeving waarin Thomas zich bevindt. De hoofdstukken zijn kort en bijna elk hoofdstuk wordt afgesloten met een kleine cliffhanger, waardoor ik niet kon stoppen met lezen. Steeds moest ik weer een nieuw hoofdstuk lezen, waardoor het einde van het boek erg snel naderde. Ik had De viruscode dus binnen de kortste keren uit!

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die heeft genoten van De Labyrintrenner-serie. Je leest niet erg veel nieuwe dingen, maar ik vond het vooral erg fijn om terug te keren naar de Laarders en de wereld van WICKED.

Wat vond jij van De Labyrintrenner-serie?

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post