Review: De Verloren Held (Helden van Olympus #1)

De Verloren Held coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 484
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, september 2012
Rating:
5 Eikels

Jason heeft een probleem. Hij kan zich niets meer herinneren van voordat hij wakker werd in een schoolbus. Hand in hand met een meisje dat zijn vriendinnetje Piper blijkt te zijn. Hij schijnt op een kostschool te zitten voor ‘slechte kinderen’ en heeft een beste vriend genaamd Leo. Hoe hij hier terecht is gekomen? Geen idee, maar iets is goed mis aan dit plaatje.
Piper heeft een geheim. Haar vader wordt al drie dagen vermist en sinds die tijd heeft ze levendige nachtmerries die haar lijken te waarschuwen voor een groot gevaar. Op de een of andere manier kan haar vriendje zich haar niet meer herinneren en de schoolexcursie wordt verstoord door een aanval van vreemde wezens.
Piper wordt samen met Jason en Leo meegenomen naar Kamp Halfbloed. En wat daar aan de hand is… (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Yes! De Halfgoden zijn weer terug! Na de geweldige Percy Jackson & De Olympiërs serie te hebben gelezen, kon ik niet wachten om weer terug te keren naar de wereld van Percy, Annabeth en de andere halfgoden. In De Verloren Held maken we kennis met drie nieuwe personages: Jason, Piper en Leo. Jason wordt in de schoolbus tijdens een schoolexcursie wakker zonder enige herinnering. Piper en Leo schijnen zijn vrienden te zijn, Piper zelfs meer dan dat. Jason kan het zich echter niet meer herinneren.

Dan wordt het drietal aangevallen door venti en komen ze erachter dat ze halfgoden zijn, waarna ze Annabeth ontmoeten en met haar meegaan naar Kamp Halfbloed. Ik vond het ontzettend leuk om te lezen hoe Kamp Halfbloed er nu uit ziet. Zo zijn er nieuwe gebouwen bijgekomen voor kinderen van mindere Goden waardoor je kennis maakt met heel veel nieuwe halfgoden. Al snel komen Jason, Piper en Leo erachter wie hun Goddelijke ouders zijn en blijkt dat Jason anders is dan de rest.

Al snel komt naar voren dat de drie halfgoden met een reden hun weg naar Kamp Halfbloed hebben gevonden. Met z’n drieën gaan ze op queeste, waarbij ze natuurlijk weer in allerlei gevaarlijke situaties terecht komen. Alle drie de halfgoden blijken bijzonder te zijn en hebben zo hun geheimen. Doordat je vanuit al hun perspectieven leest, krijg je een goed beeld van hun karakters en wordt het boek naar mijn mening zelfs nog leuker!

Hoewel ik het jammer vond dat Annabeth en Percy in De Verloren Held amper een rol spelen, leveren de nieuwe personages een hoop diversiteit op waardoor de wereld van de halfgoden nog groter wordt dan dat hij al was. En natuurlijk zou Riordan Riordan niet zijn als hij niet zou eindigen met een enorme cliffhanger. Jason komt er namelijk achter waarom hij precies zijn geheugen kwijt is geraakt en doet daarmee nog een grote ontdekking over Percy, waarna het boek direct eindigt. Zo gemeen. De Verloren Held is weer een heerlijk boek vol actie, spanning en avontuur en zorgt voor hoge verwachtingen voor de rest van de serie!

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post