De Studie coverAuteur: Joelle Charbonneau
Pagina’s: 342
Genre: Young Adult, Dystopian
Publicatie: Karakter Uitgevers, Januari 2014
Rating:
4 Eikels

Als Cia arriveert op de universiteit, na het slagen voor de Test, verkeert zij de eerste weken in dezelfde gelukzalige roes als haar medestudenten. Wanneer ze zichzelf op de Transit Communicator hoort vertellen over de Test slaat haar zorgeloosheid om in argwaan en bekijkt ze alles om zich heen met andere ogen. Ze doorziet de spelletjes van haar professoren en de leiders van de universiteit, en heeft al snel door dat zij haar meer dan haar medestudenten in de gaten houden.

Gedreven door haar achterdocht, weet Cia elke uitdaging op zo’n manier het hoofd te bieden, dat zij ongewild opvalt in de groep. Iets dat al snel leidt tot een prestigieuze stageplek bij niemand minder dan president Collindar. Gestuurd door haar vriend Michal raakt Cia steeds verder verstrikt in de vieze spelletjes die gespeeld worden door de regeringsleiders en het bestuur van de universiteit. Lukt het haar om de waarheid over het Test-comité boven tafel te krijgen en de volgende generatie afgestudeerden te behoeden voor de Test? (beschrijving binnenflap)

goodreads button

Ik heb er eigenlijk heel lang over gedaan om dit boek te lezen. Had ik het in een stuk achter elkaar gelezen, dan had ik het binnen 2 of 3 dagen uit gehad want oh mijn god, wat was dit spannend! Doordat er dingen tussendoor kwamen en ik bang was dat deel 2 zou tegenvallen, heb ik het lezen steeds maar uitgesteld.

Tegenvallen deed het gelukkig niet maar De Studie is om andere redenen weer heel spannend dan dat De Test was. Ze hebben geprobeerd Cia’s geheugen te wissen, maar veel dingen herinnert ze zich. Echter zijn er een aantal dingen uit haar Test die zij zelf vergeten is, maar die jij als lezer nog wel weet. Dat zorgt voor een groot aantal “Nee! Vertrouw hem niet!” momenten. Het mooiste is nog wel, in het begin denkt Cia dat nu de Test achter de rug is, ze op veilig terrein zit. Maar niets is minder waar. De universiteit brengt zo zijn eigen bedreigingen met zich mee, die mogelijk nog heftiger zijn dan de vorige.

Ik stond wederom versteld van Cia’s kracht en wijsheid, al kwam het in dit deel wel meer naar voren dat Cia ook geen perfect persoon is. Dit boek gaat een beetje dieper in op de theorie achter de Test, en daarom vond ik het heel interessant om te lezen. Onder andere dankzij dat, maar ook dankzij de enorme lading spanning in het verhaal, vloog ik er zo doorheen toen ik eenmaal weer aan het lezen was.

Het enige nadeel waar ik zelf tegenaan liep, was dat het plot me een beetje te veel deed denken aan het eerste deel: de hoofdpersoon komt weer in een benarde situatie terecht en ze weet opnieuw niet wie ze wel en niet kan vertrouwen. Echter neemt verderop in het boek het verhaal steeds meer andere wendingen en komt er steeds meer diepgang. Dus dat doet dit puntje eigenlijk weer teniet.

Al met al is het gewoon een geweldig vervolg op De Test. Veel meer kan ik er niet over zeggen.

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_55bf49e7190c7_selected-products” products=”9200000035844160,9200000022070899″ name=”De Studie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post