Review: De Strijd om het Labyrint (Percy Jackson & De Olympiërs #4)

Gewoon Magisch coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 317
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, 2011
Rating:
4,5 Eikels

De oorlog tussen de Olympiërs en de kwaadaardige Titaan Kronos bereikt een hoogtepunt. Kamp Halfbloed is in rep en roer als blijkt dat Kronos’ leger die veilige, tot dan toe ondoordringbare, haven bedreigt. Om te voorkomen dat het kamp volledig onder de voet wordt gelopen door de wrede hordes, moeten Percy en zijn halfgoddelijke vrienden een gevaarlijke queeste ondernemen. Ze komen terecht in het Labyrint, een ondoordringbaar, ondergronds web waar elke bocht een onaangename verrassing kan opleveren en elke voetstap je laatste kan zijn. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

De Strijd om het Labyrint is alweer het vierde deel in de Percy Jackson serie en de eindstrijd nadert. Kronos’ leger wordt steeds sterker en sterker en het gevaar wordt daardoor ook steeds serieuzer. De spanning loopt hoog op.

Het vierde deel bevat weer dezelfde ingrediënten als de vorige delen: Percy komt onder gevaarlijke omstandigheden aan op Kamp Halfbloed en er is natuurlijk weer een queeste. Het leuke aan dit boek is dat Percy een keer niet degene is die de queeste mag leiden. Dit keer mag een ander die belangrijke taak op zich nemen. Ik verklap niet wie, maar ik vond het zeker een leuke wending!

Natuurlijk gaan Percy en zijn vrienden mee. Deze keer leidt de queeste naar het Labyrint van Daedalus. Het Labyrint is immens groot (en dan bedoel ik ook echt immens immens groot) en heeft overal in Amerika verborgen ingangen. Percy en zijn vrienden ontdekken zo’n ingang en gaan op zoek naar Daedalus. Het Labyrint is echter een onvoorspelbare plek en de halfgoden komen dan ook meerdere malen in de problemen. Annabeth is weer helemaal terug en speelt een belangrijke rol in dit deel. Ook begint de relatie tussen Percy en Annabeth zich meer te verdiepen en te vormen. Ik heb het boek dan ook in een ruk uitgelezen.

In dit deel merk je echt hoe goed het verhaal van Riordan eigenlijk in elkaar zit. Gebeurtenissen die me in eerdere delen helemaal niet opvielen, blijken nu ineens van groot belang te zijn. Ook had ik de waarheid achter Daedalus absoluut niet zien aankomen! Op het einde krijg je bovendien een klein kijkje in Kronos’ plan en ik heb met ogen als schoteltjes de pagina’s over deze onthullingen gelezen. Dit vierde deel zorgt dus voor weer behoorlijk wat spanning, bevat een goed in elkaar gezet plot en laat je ontzettend nieuwsgierig en ongeduldig voor het laatste deel achter! Op naar deel 5 😉

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *