Review: De Strijd om het Labyrint (Percy Jackson & De Olympiërs #4)

Gewoon Magisch coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 317
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, 2011
Rating:
4,5 Eikels

De oorlog tussen de Olympiërs en de kwaadaardige Titaan Kronos bereikt een hoogtepunt. Kamp Halfbloed is in rep en roer als blijkt dat Kronos’ leger die veilige, tot dan toe ondoordringbare, haven bedreigt. Om te voorkomen dat het kamp volledig onder de voet wordt gelopen door de wrede hordes, moeten Percy en zijn halfgoddelijke vrienden een gevaarlijke queeste ondernemen. Ze komen terecht in het Labyrint, een ondoordringbaar, ondergronds web waar elke bocht een onaangename verrassing kan opleveren en elke voetstap je laatste kan zijn. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

De Strijd om het Labyrint is alweer het vierde deel in de Percy Jackson serie en de eindstrijd nadert. Kronos’ leger wordt steeds sterker en sterker en het gevaar wordt daardoor ook steeds serieuzer. De spanning loopt hoog op.

Het vierde deel bevat weer dezelfde ingrediënten als de vorige delen: Percy komt onder gevaarlijke omstandigheden aan op Kamp Halfbloed en er is natuurlijk weer een queeste. Het leuke aan dit boek is dat Percy een keer niet degene is die de queeste mag leiden. Dit keer mag een ander die belangrijke taak op zich nemen. Ik verklap niet wie, maar ik vond het zeker een leuke wending!

Natuurlijk gaan Percy en zijn vrienden mee. Deze keer leidt de queeste naar het Labyrint van Daedalus. Het Labyrint is immens groot (en dan bedoel ik ook echt immens immens groot) en heeft overal in Amerika verborgen ingangen. Percy en zijn vrienden ontdekken zo’n ingang en gaan op zoek naar Daedalus. Het Labyrint is echter een onvoorspelbare plek en de halfgoden komen dan ook meerdere malen in de problemen. Annabeth is weer helemaal terug en speelt een belangrijke rol in dit deel. Ook begint de relatie tussen Percy en Annabeth zich meer te verdiepen en te vormen. Ik heb het boek dan ook in een ruk uitgelezen.

In dit deel merk je echt hoe goed het verhaal van Riordan eigenlijk in elkaar zit. Gebeurtenissen die me in eerdere delen helemaal niet opvielen, blijken nu ineens van groot belang te zijn. Ook had ik de waarheid achter Daedalus absoluut niet zien aankomen! Op het einde krijg je bovendien een klein kijkje in Kronos’ plan en ik heb met ogen als schoteltjes de pagina’s over deze onthullingen gelezen. Dit vierde deel zorgt dus voor weer behoorlijk wat spanning, bevat een goed in elkaar gezet plot en laat je ontzettend nieuwsgierig en ongeduldig voor het laatste deel achter! Op naar deel 5 😉

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post