Review: De Prins & De Lijfwacht (De Selectie #0.5, #2.5)

de prins en de lijfwacht coverAuteur: Kiera Cass
Pagina’s: 160
Genre: Young Adult
Publicatie: Van Goor, maart 2015
Rating:
4 Eikels

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

goodreads button

Wat was ik blij toen ik dit boek, tijdens het YA Event bij Boekhandel Stevens, eindelijk in handen had! Ik zat er echt op te wachten, om weer terug te keren naar het mooie paleis van Prins Maxon en zijn familie. Ik had deel 1, 2 en 3 van de serie verslonden, en ik was daarom dolblij toen ik hoorde dat er een deel 4 en 5 bij zouden komen. Ik heb bewust op de Nederlandse versie van dit boekje gewacht, omdat ik de andere delen ook in het Nederlands in mijn kast heb staan. Zo staan ze heel erg mooi blij elkaar!

Het zijn dus twee novella’s + bonusmateriaal van De Selectie-serie in een boekje gebundeld. De eerste novella is geschreven vanuit het oogpunt van Prins Maxon. Het speelt zich af in de tijd iets voordat De Selectie begint tot de eerste paar keer dat Prins Maxon en America elkaar spreken. Het was fijn om te lezen hoe Prins Maxon over De Selectie dacht en vooral: wat zijn vader, de koning, ervan denkt. Is het allemaal maar een politiek spelletje? Of gaat het nog echt om liefde?

De tweede novella speelt zich af vanuit het oogpunt van Aspen tijdens het tweede boek, De Elite. Ik kan natuurlijk niet veel zeggen waar het precies over gaat, vanwege eventuele spoilers. En dat wil ik jullie natuurlijk niet aandoen! Het enige wat ik zou willen zeggen is dat het ook heerlijk voor mij was om eens in Aspen’s hoofd te kijken.

Het bonusmateriaal vond ik HEEL fijn! Allereerst vind je er een interview met Kiera Cass. Zo kom je meer over de achtergrond van het verhaal te weten. Daarnaast staat er heel uitgebreid welke beroepen er onder welke klassen vallen. Dit vond ik echt heel erg handig, maar er staan nog meer extraatjes in!

Ik racete als een gek door het boekje heen, ik had het zo uit! Het is geschreven in de schrijfstijl die Kiera ook bij haar andere boeken gebruikt: vlot en makkelijk. Ik vond het daarom ook heel erg jammer dat ik het boekje al uit had. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik dit boekje heb gekocht. In juni komt DEEL 4 (!!!) in het Nederlands uit, dus dat wordt nog heel eventjes wachten. Daarom was het ook heerlijk om met dit boekje even terug te gaan naar het mooie paleis.

Wie kan er nog meer niet wachten tot De Prinses, deel 4 in De Selectie-serie?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post