Review: De Prins & De Lijfwacht (De Selectie #0.5, #2.5)

de prins en de lijfwacht coverAuteur: Kiera Cass
Pagina’s: 160
Genre: Young Adult
Publicatie: Van Goor, maart 2015
Rating:
4 Eikels

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

goodreads button

Wat was ik blij toen ik dit boek, tijdens het YA Event bij Boekhandel Stevens, eindelijk in handen had! Ik zat er echt op te wachten, om weer terug te keren naar het mooie paleis van Prins Maxon en zijn familie. Ik had deel 1, 2 en 3 van de serie verslonden, en ik was daarom dolblij toen ik hoorde dat er een deel 4 en 5 bij zouden komen. Ik heb bewust op de Nederlandse versie van dit boekje gewacht, omdat ik de andere delen ook in het Nederlands in mijn kast heb staan. Zo staan ze heel erg mooi blij elkaar!

Het zijn dus twee novella’s + bonusmateriaal van De Selectie-serie in een boekje gebundeld. De eerste novella is geschreven vanuit het oogpunt van Prins Maxon. Het speelt zich af in de tijd iets voordat De Selectie begint tot de eerste paar keer dat Prins Maxon en America elkaar spreken. Het was fijn om te lezen hoe Prins Maxon over De Selectie dacht en vooral: wat zijn vader, de koning, ervan denkt. Is het allemaal maar een politiek spelletje? Of gaat het nog echt om liefde?

De tweede novella speelt zich af vanuit het oogpunt van Aspen tijdens het tweede boek, De Elite. Ik kan natuurlijk niet veel zeggen waar het precies over gaat, vanwege eventuele spoilers. En dat wil ik jullie natuurlijk niet aandoen! Het enige wat ik zou willen zeggen is dat het ook heerlijk voor mij was om eens in Aspen’s hoofd te kijken.

Het bonusmateriaal vond ik HEEL fijn! Allereerst vind je er een interview met Kiera Cass. Zo kom je meer over de achtergrond van het verhaal te weten. Daarnaast staat er heel uitgebreid welke beroepen er onder welke klassen vallen. Dit vond ik echt heel erg handig, maar er staan nog meer extraatjes in!

Ik racete als een gek door het boekje heen, ik had het zo uit! Het is geschreven in de schrijfstijl die Kiera ook bij haar andere boeken gebruikt: vlot en makkelijk. Ik vond het daarom ook heel erg jammer dat ik het boekje al uit had. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik dit boekje heb gekocht. In juni komt DEEL 4 (!!!) in het Nederlands uit, dus dat wordt nog heel eventjes wachten. Daarom was het ook heerlijk om met dit boekje even terug te gaan naar het mooie paleis.

Wie kan er nog meer niet wachten tot De Prinses, deel 4 in De Selectie-serie?

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *