Review: De Laatste Olympiër (Percy Jackson & De Olympiërs #5)

De Laatste Olympiër coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 335
Publicatie: Boekerij Young, 2011
Genre: Young Adult, Fantasy
Rating:
5 Eikels

Kamp Halfbloed is zich al een jaar aan het voorbereiden op de eindstrijd tegen de Titanen, terwijl ze weten dat de kans op een overwinning erg klein is. Het leger van Kronos is sterker dan ooit en met elke god en halfbloed die hij voor zijn leger rekruteert wordt het alleen maar sterker.

Terwijl de Olympiërs vechten tegen het monster Typhon begint Kronos met zijn opmars naar New York, waar de berg Olympus onbeschermd is achtergelaten. Percy en zijn leger van jonge halfgoden moeten alles op alles zetten om hem tegen te houden.

Eindelijk wordt de profetie over de zestiende verjaardag van Percy uit de doeken gedaan. Terwijl de strijd voor de westerse beschaving door de straten van Manhattan raast, begint Percy langzaam het angstaanjagende vermoeden te krijgen dat hij aan het vechten is tegen zijn eigen lot…

goodreads button

De Laatste Olympiër is het vijfde en laatste deel uit de Percy Jackson serie en dat betekent dat de eindstrijd eindelijk daar is! Ik had al zolang naar de ontknoping toegeleefd dat ik niet kon wachten met lezen en het boek in een ruk uitgelezen heb! En ik ben zeker niet teleurgesteld, want wat was het spannend!

De Olympische goden zijn druk met het proberen het monster Typhon tegen te houden. Het enige wat ze echter bereiken is het monster vertragen. Ondertussen is Olympus onbeschermd achtergelaten. Percy en een groep dappere halfgoden doen alles wat in hun macht ligt om Kronos weg te houden bij Olympus en te voorkomen dat Kronos wint.

Dit boek zit eigenlijk vol gevechten. Daar was ik eigenlijk wel blij mee doordat het boek hierdoor een stuk realistischer overkomt. Een oorlog wordt immers niet in een dag uitgevochten, dus is het meer dan logisch dat deze strijd ook meerdere dagen duurt. Beide kanten leiden verliezen, beide kanten hebben overwinningen en tegenslagen en onze favoriete halfgoden halen allerlei spectaculaire trucjes uit om Kronos’ leger te stoppen. Ik heb gedurende zo’n beetje het hele boek op het puntje van mijn stoel gezeten.

Dat dit het laatste deel is, betekent natuurlijk ook dat we eindelijk (EINDELIJK) de Grote Voorspelling te weten komen. En wauw, wat zat die weer goed in elkaar! Ondanks de constante spanning tijdens het boek weet Riordan van het einde alsnog een spetterende climax te maken. Ik had de manier waarop de voorspelling nu uiteindelijk uitkwam echt nooit aan zien komen.

De Laatste Olympiër is daardoor absoluut een waardige afsluiter van een geweldige serie. Ik heb er enorm van genoten en ben stiekem wel een beetje verdrietig dat het nu echt afgelopen is. Gelukkig heeft Riordan echter niet stilgezeten. De Verloren Held, deel 1 van de spin-off serie (is het eigenlijk een spin-off? Of meer een vervolgserie?) De Helden van Olympus, ligt al klaar!

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *