Review: De Laatste Olympiër (Percy Jackson & De Olympiërs #5)

De Laatste Olympiër coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 335
Publicatie: Boekerij Young, 2011
Genre: Young Adult, Fantasy
Rating:
5 Eikels

Kamp Halfbloed is zich al een jaar aan het voorbereiden op de eindstrijd tegen de Titanen, terwijl ze weten dat de kans op een overwinning erg klein is. Het leger van Kronos is sterker dan ooit en met elke god en halfbloed die hij voor zijn leger rekruteert wordt het alleen maar sterker.

Terwijl de Olympiërs vechten tegen het monster Typhon begint Kronos met zijn opmars naar New York, waar de berg Olympus onbeschermd is achtergelaten. Percy en zijn leger van jonge halfgoden moeten alles op alles zetten om hem tegen te houden.

Eindelijk wordt de profetie over de zestiende verjaardag van Percy uit de doeken gedaan. Terwijl de strijd voor de westerse beschaving door de straten van Manhattan raast, begint Percy langzaam het angstaanjagende vermoeden te krijgen dat hij aan het vechten is tegen zijn eigen lot…

goodreads button

De Laatste Olympiër is het vijfde en laatste deel uit de Percy Jackson serie en dat betekent dat de eindstrijd eindelijk daar is! Ik had al zolang naar de ontknoping toegeleefd dat ik niet kon wachten met lezen en het boek in een ruk uitgelezen heb! En ik ben zeker niet teleurgesteld, want wat was het spannend!

De Olympische goden zijn druk met het proberen het monster Typhon tegen te houden. Het enige wat ze echter bereiken is het monster vertragen. Ondertussen is Olympus onbeschermd achtergelaten. Percy en een groep dappere halfgoden doen alles wat in hun macht ligt om Kronos weg te houden bij Olympus en te voorkomen dat Kronos wint.

Dit boek zit eigenlijk vol gevechten. Daar was ik eigenlijk wel blij mee doordat het boek hierdoor een stuk realistischer overkomt. Een oorlog wordt immers niet in een dag uitgevochten, dus is het meer dan logisch dat deze strijd ook meerdere dagen duurt. Beide kanten leiden verliezen, beide kanten hebben overwinningen en tegenslagen en onze favoriete halfgoden halen allerlei spectaculaire trucjes uit om Kronos’ leger te stoppen. Ik heb gedurende zo’n beetje het hele boek op het puntje van mijn stoel gezeten.

Dat dit het laatste deel is, betekent natuurlijk ook dat we eindelijk (EINDELIJK) de Grote Voorspelling te weten komen. En wauw, wat zat die weer goed in elkaar! Ondanks de constante spanning tijdens het boek weet Riordan van het einde alsnog een spetterende climax te maken. Ik had de manier waarop de voorspelling nu uiteindelijk uitkwam echt nooit aan zien komen.

De Laatste Olympiër is daardoor absoluut een waardige afsluiter van een geweldige serie. Ik heb er enorm van genoten en ben stiekem wel een beetje verdrietig dat het nu echt afgelopen is. Gelukkig heeft Riordan echter niet stilgezeten. De Verloren Held, deel 1 van de spin-off serie (is het eigenlijk een spin-off? Of meer een vervolgserie?) De Helden van Olympus, ligt al klaar!

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post