De Kick coverAuteur: Helen Vreeswijk
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Thriller, Adventure
Publicatie: Unieboek | Het Spectrum, juli 2014
Rating:
4,5 Eikels

De zestienjarige vrienden Peter, Maurice, Steef, Danny en Frits wonen in een chique buurt. Ze hebben alles wat hun hartje begeert, maar ze vinden hun leven saai. GeĂŻnspireerd door een gangsterfilm besluiten ze een wraakactie uit te voeren.
Na deze actie raken ze verslaafd aan de adrenalinekick. Verslaafd aan de spanning, de angst en het gevaar. Om de beurt kiezen de jongens een nieuw slachtoffer. Ze gaan steeds verder en proberen elkaar te imponeren. Tot het gruwelijk misgaat…
(beschrijving goodreads)

goodreads button

Tijdens het Best of YA event vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met Helen Vreeswijk. Deze vrouw straalt een bepaalde kracht uit die moeilijk is om te beschrijven. Ze vertelde gepassioneerd over haar boeken tijdens het interview on stage. Zo kwamen we ook een paar dingen te weten, namelijk dat de verhalen deels voortkomen uit zaken waar aan zij heeft gewerkt toen ze bij de recherche werkte, en ook dat bepaalde karakters op echte mensen zijn gebaseerd. Ik werd erg nieuwsgierig naar haar boeken, en heb Promille (die in de goodiebag zat) met veel plezier gelezen. Aan het einde van het Best of YA event gingen ik samen met een paar meiden van het Best of YA Promoteam 2014 op de foto met Helen bij de Fotodoos. Was erg leuk! Bedankt Helen!

Nu terug naar het boek 🙂

Wat een verhaal! Dit is niet maar een verhaal over 5 jongens, Peter, Maurice, Steef, Danny en Frits, die beslissen om wraak te nemen op mensen, maar iedereen in dit boek heeft zijn eigen story to tell. De karakters hebben een enorme diepte en ieder een eigen stem. Helen laat op hele goede manier iedereen achtergrond zien, hoe hun leven ze gevormd heeft tot wie ze zijn in het boek. Je word meegezogen in hun levens.

Het punt waar ik goed door had dat ik gegrepen was door het boek was toen Danny zijn moeder aanviel, weg rende en daarna een oude man aanviel. De oude man corrigeerde Danny alleen op het feit dat hij niet tegen zijn fiets hoefde te trappen, woorden werden gewisseld, waarna Danny de oude man een stomp in zijn maag gaf. Het enige wat ik dacht was dat die oude man Danny met rust had moeten laten. Hij kon toch zien dat Danny van streek was, bemoei je met je eigen zaken! Ook later toen de oude man verhoord en verzorgd werd, was ik geïrriteerd. Het was niet allemaal Danny’s schuld! Die oude man moest op houden met zielig doen. Na dat hoofdstuk schrok ik van mijn eigen gedachtes, maar maakte wel even een denkbeeldige buiging naar Helen.

Voor iedereen die een beetje van CSI of Baantjer houdt zijn de stukken met de recherche echt een aanwinst voor dit verhaal. Ze krijgen verschillende zaken binnen en je ziet echt hoe het gaat bij de recherche. Helen heeft zelf ook jaren bij de recherche gewerkt en in plaats van het verhaal dat je ziet bij CSI is dit wel echt hoe het gaat. De rechercheurs vinden puzzel stukjes en plaatsen ze op een gegeven moment bij elkaar. Je zou bijna de jongens willen waarschuwen over hoe dichtbij ze zijn op het eind.

De Kick werd eerder dit jaar genomineerd voor de Crimezone Publieksprijs!

Dit is echt een YA boek met pit! Voor zowel meiden met ballen als jongens. Het trekt je mee, maar zet je wel aan het denken over wat er zou kunnen gebeuren als je je er aan waagt. Kleine dingen hier of daar, wraak nemen op mensen, maar dan ineens raak je verstrikt in een situatie waar je niet uit komt en moet kiezen tussen twee kwade. En ook dat je nee kan zeggen als je ergens niet mee eens bent. ‘

Ik ben erg benieuwd naar de film! Dit is echt een boek die zich er goed voor leent. Wanneer hij te zien is, is nog niet bekent maar uitgeverij Unieboek | Het Spectrum liet weten dat NL Film de rechten heeft gekocht. Een regisseur is nog niet bekend. Het scenario wordt geschreven door Alexandra Penrhyn Lowe (Het Huis Anubis). NL Film maakte eerder films als Lang & Gelukkig, De Storm en Mannenharten en series als Penoza en Moeder ik wil bij de revue.

Zeker een aanrader om te lezen!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privĂ©school waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post