Review: De Ijzerlegendes (The Iron Fey #1.5, #2.5, #4.5)

Ijzerlegendes coverAuteur: Julie Kagawa
Pagina’s: 286
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Harlequin Young Adult, 2015
Rating:
4,0 Eikels

Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en… een tijdloze liefde. Dat is de wereld van The Iron Fey.

Dit is een samengestelde bundel van eerdere novella’s over Iron Fey-serie, die gratis te downloaden waren via de site van Harlequin. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan verder!

goodreads button

Ik was super enthousiast toen ik te horen kreeg dat deze novella’s werden samengebundeld. Ik heb genoten van de hele Iron Fey-serie, dus was ik blij dat ik weer naar deze bijzondere wereld terug mocht. Ik raad wel iedereen aan om deze bundel pas te lezen als je de serie al helemaal hebt uitgelezen.

De eerste novella heet De Overtocht – Winter. Ash en Meghan zullen moeten reizen naar het Winterhof. Echter wil Meghan nog één ding doen en hierbij trekt ze de aandacht van een levensgevaarlijk wezen. In deze novella lees je hoe ze uiteindelijk bij het Winterhof komen. Wat vond ik het heerlijk om de eerste paar pagina’s van deze novella te lezen! Het is al weer een tijdje geleden dat ik de Iron Fey-serie uit heb, dus wat was het fijn om weer bij deze personages te zijn. Vooral Grimalkin heb ik het meest gemist.

De tweede novella heet De Overtocht – Zomer. Deze novella is geschreven vanuit het perspectief van niemand minder dan Puck! Eindelijk heb je daar de sarcastische, grappige Robin ‘Puck’ Goodfellow weer. Puck reist hier, samen met Ash, naar het Zomerhof. Echter zit hij nog erg in de knoop wat betreft zijn vriendschapsverhouding met Ash. Het was fijn om nu eens Puck’s kant van het verhaal te horen. Zo ben ik er achter gekomen wat hij precies voelde en dacht.

In de laatste novella, De Voorspelling, gaat Meghan naar haar derde Elysium. Echter is deze anders dan anderen: het orakel verschijnt opeens. Zij heeft een erg nare voorspelling voor Meghan. Deze novella is dus extra spannend en vond ik ook het leukst! Tijdens deze novella zit je weer aan het einde van de Iron Fey-serie. Je merkt duidelijk de veranderingen qua personages als je kijkt naar de eerste twee novella’s in vergelijking met de laatste.

Er zit ook nog extra leuk bonusmateriaal bij het boek! Op het einde zit namelijk een ‘Survivalgids voor Nimmernimmer’. Hierin staan allerlei leuke tips en extra weetjes over dat land. Ook staat er stukje in over de geografie van Nimmernimmer. Dit vond ik er handig, omdat ik het eerlijk gezegd allemaal een beetje vergeten was. Acradia, bij welk hof hoorde dat ook alweer? Dit was ik dus vergeten, en de survivalgids frist je geheugen weer op.

Ik ben dus super goed te spreken over deze bundel. Wat ben ik blij dat Harlequin deze heeft gebundeld! Zo heb ik de hele Iron Fey-serie compleet in mijn kast staan! Wil je weer terug naar een onvergetelijke wereld? Lees dan zeker deze bundel!

Liefs,

 

[bol_product_links block_id=”bol_555e1f1a44f35_selected-products” products=”9200000036494996″ name=”De Ijzerlegendes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *