Review: De Godinnentest (Goddess Test #1)

Goddess Test coverAuteur: Aimee Carter
Pagina’s: 349
Genre: Young Adult, Fantasy, Mythologie, Romance
Publicatie: Harlequin, Januari 2013
Rating:
4,5 Eikels

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt.

goodreads button

Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen… wat als het haar niet lukt? (Beschrijving bol.com)

Ik ben iemand die gefascineerd is door de Griekse mythologie, dus toen ik de beschrijving van dit boek las wilde ik het al meteen lezen. Het was voor mij niet het eerste jeugdboek wat ik heb gelezen waarin de Griekse mythologie een rol speelt, maar aan de hand van de beschrijving had ik de indruk dat dit verhaal een hele andere insteek zou hebben dan andere boeken die ik gelezen had over de Griekse mythologie.

Het verhaal gaat over de achttienjarige Kate Winters, die met haar doodzieke moeder naar het kleine dorpje Eden verhuisd, waar ze niemand kent. De enige reden waarom ze met haar moeder mee is gegaan is zodat haar moeder haar laatste paar maanden in haar geboorteplaats kan doorbrengen. Ze raakt bevriend met James en Dylan en ontmoet de jaloerse Ava, waarvan ze eigenlijk niet weet of ze er nu wel of niet mee overweg kan. Na een gemene grap van Ava die verkeerd afliep, ontmoet ze een jongen die zich voorstelt als Henry. Waar Kate op dat moment achter komt is dat Henry eigenlijk Hades is, de god van de onderwereld. En hij wil dat Kate zijn bruid wordt.

In het eerste hoofdstuk val je als lezer meteen midden in het verhaal, waardoor het voor je gevoel heel snel gaat en je niet altijd even goed door hebt wat er nu precies gebeurt. Dit werd beter naarmate het verhaal vorderde, en op een gegeven moment vond ik het dan ook moeilijk om het boek weg te leggen. De schrijfstijl van Aimee is heel fijn en houdt er toch ook spanning in. Ik vond het ook heel leuk hoe de Griekse mythologie verweven was in de moderne wereld op een manier die misschien wat cliché leek op het begin, maar uiteindelijk vond ik het toch best origineel met het competitieve onderdeel van de test erbij. Ook voor diegenen die niks weten van de mythologie is het goed te volgen, want alles wordt duidelijk uitgelegd in het verhaal. Het is daarom niet alleen een leuk verhaal om te lezen, maar ook nog eens leerzaam!

Monica

Met dank aan uitgeverij Harlequin voor het sturen van het recensie-exemplaar.

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post