Review: De appeltaart van hoop

Appeltaart van hoop Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Pagina’s: 208
Genre: Young Adult
Publicatie: Van Goor, april 2016
ISBN: 9789000348138
Rating:
3,5 Eikels

Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

goodreads button

De appeltaart van hoop. Niet een boek waar ik direct helemaal ondersteboven van was, maar wel eentje waar ik nieuwsgierig genoeg naar was om het te proberen. Zeker nadat ik op Social Media heel wat mega positieve reacties had gelezen groeide mijn interesse in het boek. En dus besloot ik er onlangs in te beginnen.

Nu, na het lezen, heb ik zowel een positieve als kritische mening over dit boek. Als je me vraagt om één reden te bedenken waarom iemand dit boek moet lezen, dan roep ik meteen: de schrijfstijl. Sarah Moore Fitzgerald is een genie met woorden. Er zitten zóveel prachtige quotes in dit boek, zoveel poëtische zinnen die je laten nadenken, die ervoor zorgen dat je de zin opnieuw wil lezen, gewoon om nog eens te genieten van de woorden die ze op betoverende wijze aan elkaar geregen heeft.

Daarbij vormen die prachtige woorden eveneens prachtige thema’s. Over hoop. Over jezelf zijn. Over pesten en de gevolgen daarvan. Wees trots op wie je bent, inclusief alle eigenschappen die jou uniek maken. Het boek heeft een ontzettend krachtige boodschap.

Genoeg om bij weg te smelten dus, zou je denken. Maar toch zat ik me gedurende het lezen een beetje te ergeren aan bepaalde gebeurtenissen, aan hoe personages reageerden en zich gedroegen. Ik had af en toe het gevoel dat bepaalde gebeurtenissen niet hadden hoeven gebeuren als de personages gewoon duidelijk met elkaar hadden gecommuniceerd. In plaats daarvan bleven voornamelijk Maggie en Oscar vaak in vage termen hangen, waardoor dingen die zo simpel hadden kunnen zijn ineens heel moeilijk werden. Regelmatig wilde ik daardoor naar het boek schreeuwen. ‘Zeg het gewoon! Spreek eens uit wat je bedoelt!’

Voor mij was De appeltaart van hoop daardoor een boek met twee kanten. De prachtig poëtische schrijfstijl en krachtige, hoopvolle thema’s maken dit boek tot een juweeltje. De gebeurtenissen vond ik hier en daar echter iets minder. Dat neemt echter niet weg dat ik je absoluut aanraad om De appeltaart van hoop te lezen, want het is het zeker wel waard.

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_573387f25b4a9_selected-products” products=”9200000051759354,9200000057013451″ name=”de appeltaart van hoop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: De appeltaart van hoop”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *