Review: De Amazone en het Beest

De Amazone en het Beest coverAuteur: Hati Bell
Pagina’s: 317
Genre: YA, Fantasy, Mythologie
Publicatie:  mei 2017
ISBN: 1230001677195
Rating:

DE AMAZONE
Kellsey Callahan heeft alles wat een amazone zich maar kan wensen: stoere broers, geweldige vrienden en een Kraken als huisdier. Alles, behalve haar jeugdliefde Leroy Leandros.

HET BEEST
Vervloekt door een godin, verandert Leroy drie dagen per jaar in een monster. In het verleden maakte hij ontelbare slachtoffers, maar nu hij de beschikking heeft over een magische kooi, hoeft hij zich geen zorgen meer te maken over zijn bloeddorstige aard. Helaas heeft hij één ding over het hoofd gezien: een zekere verleidelijke amazone.

Wanneer Kellsey tijdens een spelletje Truth or Dare wordt uitgedaagd om een kus van Leroy te stelen, besluit ze de kracht van Cupido’s pijl in te zetten. Het is gewoon een leuke, kleine pijl. Wat kan er nu misgaan?

goodreads button

Vandaag vieren we het 20 jarig bestaan van de Harry Potter boeken! Vanavond ga ik dan ook naar Waterstones Piccadilly om Zwerkbal te spelen, toverdranken te drinken en mijn kennis te testen van de wereld van Harry Potter. Daardoor vond ik het vandaag wel een mooie dag om mijn review van Hati Bell’s nieuwste boek met jullie te delen.

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Hati met de vraag of ik De Amazone en het Beest wilde reviewen. Het verhaal sprak me zeker aan, dus al snel had het ebook in mijn inbox. Ook zitten we allemaal wel een beetje in de Belle en het Beest fase, dus is de timing perfect.

Het begin wist me direct te pakken, wat goed is want dat heb ik op dit moment echt nodig om verder te lezen. Door de synopsis wist ik al dat het ging om Kellsey en Leroy en hun relatie, maar je merkt ook zeker door het begin al dat Kellsey smoor verliefd is op Leroy. Het had een heel cliche verhaal kunnen worden, dat werd het ook wel een klein beetje, maar toch spint Hati het op zo’n manier dat het interessant blijft.

Er zitten heel veel mythologische wezens in dit verhaal, en het duizelde me op een gegeven moment wel een beetje. Ik was erg blij dat ze een begrippenlijst achterin het boek heeft toegevoegd, maar dit had beter tot zijn recht gekomen in een fysiek boek. Natuurlijk kennen we alle vampieren, weerwolven en amazones wel, maar van een Nemeische leeuw had ik nog nooit gehoord. Het was deels door deze wezens dat ik het verhaal spannend vond. Hoe zouden ze reageren? was mijn constante gedachte.

Buiten het feit dat het verhaal om Leroy en Kellsey draait ging het ook om haar familie. Haar broers zouden alles over hebben voor Kellsey’s geluk, al was dat niet altijd zo. En deze spanning voel je door het boek heen, ook al snap je het in het begin nog niet waarom. Wel had ik graag nog wat meer info over deze broers willen hebben. Voor mij draaide het een beetje te veel alleen om Kellsey en Leroy.

Wat ook een beetje vreemd aanvoelde waren de overgangen. Ze konden zo maar in eens een paar dagen verder zijn. Soms moest ik even terug lezen om te kijken of ik niks gemist had.

Buiten deze dingen vond ik Kellsey en Leroy’s stemmen wel fijn, en ook de afwisseling tussen de twee vond ik fijn. Iets wat ik heel grappig vond, want normaal houd ik hier totaal niet van. Ze lezen beide heerlijke weg, maar Hati weet wel goed verschillende stemmen te laten horen.

Ook de cover laat mij een beetje in dubio. Normaal houd ik niet zo van personen op de voorkant, maar hier straat het wel een bepaalt soort kracht uit. Kellsey doet me hier een beetje denken aan Isabelle Lightwood van City of Bones, maar I suppose klopt dat ook best wel met Kellsey.

Al met al heb ik best genoten van dit boek. Het is altijd wel weer fijn om een verhaal te lezen waar geliefden alles voor elkaar over hebben. Zei het familie of je one true love. Ik hoop enorm dat dit een serie wordt en dat het ook fysiek wordt uitgeven in ipv alleen ebook, zo heb je meer aan de begrippenlijst en komen we hopenlijk meer te weten over alle andere karakters.

Heb jij al boeken van Hati Bell gelezen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post