De afstand tussen jou en mij coverAuteur: Mariana Gessner
Pagina’s: 318
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Blossom Books, april 2016
ISBN: 9789020679953
Rating:
4,5 Eikels

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om haar studie een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te lopen. 3500 kilometer door de wildernis, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen. Als McKenna onderweg de charismatische, mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker – zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem. (Beschrijving achterkant)

goodreads button


De afstand tussen jou en mij is het boek dat ik gekregen heb in de goodiebag van YALfest. Om eerlijk te zijn werd ik niet echt warm van de cover, alhoewel anderen hem erg mooi vonden. Ik besloot om hem dus nog meer even in de boekenkast te laten staan. Totdat de lovende recensies binnen stroomden over dit boek! Ik weet het, het is heel stom dat ik toen pas besloot dit boek open te slaan. En jeetje, dit boek heeft mij zo verrast!

Ik moet wel gelijk vertellen dat dit geen boek is waarbij je gedurende het lezen op het puntje van je stoel zit. Er gebeurt niet gek veel in het boek, maar toch had ik het boek erg snel uit. Dit kwam omdat ik McKenna een erg fijn personage vond om te lezen. Helemaal kick-ass vindt ik haar niet. Natuurlijk, het is stoer dat ze de AT in haar eentje af wil leggen, maar op veel momenten vond ik haar toch veel leunen op haar ouders. Echter was haar karakterontwikkeling erg mooi om over te lezen. Hoe afhankelijk ze in het begin was, hoe zelfstandig is ze aan het einde van het boek. Maar in ieder geval, doordat ik McKenna zo’n boeiend personage vond, wilde ik graag samen met haar haar reis volgen.

Image and video hosting by TinyPic

Van Sam daarentegen was ik niet zo weg. Hij heeft in het verleden veel meegemaakt en daarom besloot hij ook de AT te lopen. Alleen vond ik hem eerder een vervelend dan leuk. Ik geef hem trouwens nog steeds de schuld over het feit dat McKenna’s tocht op het einde zo’n rare zwieper maakte. Als dat niet was gebeurd, en als ze gewoon op het ‘juiste’ pad de tocht hadden afgemaakt, had ik hem waarschijnlijk wel leuk gevonden.

Ik kan dus niet precies zeggen waarom het verhaal mij zo raakte. Er gebeuren namelijk geen bijzonder spannende dingen. Alleen doordat Marina Gessner alles zo goed wist te verwoorden, kreeg je het idee dat je écht de tocht met McKenna aan het afleggen was. De quote die achter op het boek staat (Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en net als McKenna 3500 kilometer wandelen met een rugzak op je rug) klopt echt. Ik ben zelf helemaal geen wandelaar, maar zelf mij leek het leuk om die toch mee te maken. En dat zegt heel veel!

De afstand tussen jou en mij heeft mij dus bijzonder goed verrast. Het is een erg fijn tussendoortje, dat zo weg leest. Ik kan me helemaal vinden in de quote op de achterkant van het boek. Mijn grote complimenten aan de schrijfster!

Liefs,

Daphne

 

 

[bol_product_links block_id=”bol_5751af21cf919_selected-products” products=”9200000052216128″ name=”de afstand tussen jou en mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post