Review: Day 21 (The 100 #2)

Day 21 coverAuteur: Kass Morgan
Pagina’s: 311
Genre: Young Adult, Science Fiction, Dystopian
Publicatie: Hodder & Stoughton General Division, September 2014
Rating:
4,5 Eikels

It’s been 21 days since the hundred landed on earth. They’re the only humans to set foot on the planet in centuries… or so they think.

Facing an unknown enemy, Wells attempts to keep the group safe after a tragic attack. Clarke strikes out in search of other colonists, while Bellamy is determined to rescue his sister, no matter the cost. And back on the ship, Glass faces an unthinkable choice between the love of her life and life itself. In this pulse-pounding sequel to The 100, secrets are revealed, beliefs are challenged, and relationships are tested. The hundred will struggle to survive the only way they can – together. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Look at the pretty cover! Ik vind het heel gaaf gedaan en het beeldt ook een beetje het verhaal uit (wat op zich wel logisch is voor een boek cover, maar ik wilde het toch even benoemen). De 100 kwamen namelijk ook eigenlijk wel letterlijk uit de lucht vallen in boek 1. En boek 2 bouwt daar weer op verder.

In Day 21 zijn de honderd (ook al zijn het er inmiddels geen 100 meer), zoals de titel al aangeeft, al drie weken op de aarde. Ze zijn er inmiddels achter dat ze niet de enigen zijn, en dat brengt de nodige problemen met zich mee. Opnieuw is het verhaal verteld vanuit de vier karakters Clarke, Wells, Bellamy en Glass. Van de eerste drie maak je mee hoe het hun op aarde vergaat, terwijl Glass nog steeds in de ruimte is bij de rest, wat ook niet zonder slag of stoot gaat. Ik moet toegeven dat ik langzaam een crush aan het ontwikkelen op Bellamy Blake, maar tegelijkertijd vind ik (spoiler) hem en Clarke samen ook heel erg leuk. Ik zit nog te wachten op het moment in de tv serie waarop Bellarke dan eindelijk gaat gebeuren, want dit is in het boek namelijk al heel lang aan de gang!

In het eerste boek leek het voor mijn idee voornamelijk te draaien om de introductie van de karakters en hun achtergrond. In het tweede boek kom je veel meer te weten over het leven in de ruimte en op aarde, en wat er in de tussentijd (tussen de kernramp en de tegenwoordige tijd in het boek) gebeurd is. Ik vond dit tweede deel net zo prettig geschreven en ik ging er dan ook net zo vlot doorheen. Hoewel er in dit boek niet zulke grote, ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden als in het eerste deel, vond ik het toch erg spannend en kan ik niet wachten om deel 3 te lezen!

Liefs,

Monica

PS: Dit boek is trouwens ook in het Nederlands verkrijgbaar bij Blossom Books!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *