Review: Dawn Study (Soulfinders #3; Study #6)

Shadow Study coverAuteur: Maria V. Snyder
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Mira, januari 2017
ISBN: 9780778319856
Rating:

Despite the odds, Yelena and Valek have forged an irrevocable bond and a family that transcends borders. Now, when their two homelands stand on the brink of war, they must fight with magic and cunning to thwart an Ixian plot to invade Sitia.

Yelena seeks to break the hold of the insidious Theobroma that destroys a person’s resistance to magical persuasion. But the Cartel is determined to keep influential citizens and Sitian diplomats in thrall and Yelena at bay. With every bounty hunter after her, Yelena is forced to make a dangerous deal.

With might and magic, Valek peels back the layers of betrayal surrounding the Commander. At its rotten core lies a powerful magician and his latest discovery. The fate of all rests upon two unlikely weapons. One may turn the tide. The other could spell the end of everything. (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Ik was zo happy toen dit boek eindelijk uit was. Ook was ik blij dat ik Shadow en Night study nog even van te voren had gelezen, want anders had ik veel gemist. Helaas duurde het wel even voordat mijn copy op de mat lag. Ze hebben hier geen Amerikaans versies liggen, en online was hij even uitverkocht, maar toen ik hem had was hij dan ook de dag erna uit. Toen kwam de vraag: wat moet ik nu met nu mijn leven.

Dit boek gaat verder waar het vorige deel eindigde. Het zit vol met actie, emoties en afsluitingen. Onze helden worden uitelkaar gehaald, gepusht tot het uiterste en doen dit allemaal met een grapje en een lach. Nou ja, niet altijd.

Ik vond het tof om de ever changing relatie van Valek en Yelena te zien. Door Yelena’s conditie moet ze onder ogen komen dat ze niet meer zo roekeloos kan zijn als ze de afgelopen 8 jaar is geweest. Valek heeft eindelijk alles wat hij nooit heeft geweten dat hij wilde, maar is nu doodsbang dat hij het kwijt raakt. Ook onze andere karakters maken het heerlijk om dit boek te lezen. Little Miss Assassin brengt een beetje de Yelena van 8 jaar geleden terug en zorgt voor een full circle.

Ookal wil ik nog veel meer van deze karakters heb ik echt vrede met dit einde. Wel had ik misschien iets anders willen zien van Valek en Yelena qua hun werk, maar je kan niet alles hebben. Ik ga ze zo erg missen.

Deze laatste drie boeken hebt ik gekocht in de nieuwe Amerikaanse covers, maar Opal’s boeken heb ik in de originele covers, ook Poison study hebt in een beat up originele cover. Ik vond die zo tof. Nu is het kiezen of ik de eerste 3 heel misschien in de originele covers kan vinden, of dat ik toch de nieuwe Amerikaanse covers ga kopen. Ik haat het als ze halverwege van cover wisselen. Though to be fair, ze wist niet dat ze 10 jaar later nog verder zou gaan.

Ik kan niet wachten om te zien way Maria V. Snyder nog meer gaat doen. Wat ik wel weet is dat ik deze auteur niet los ga laten. Ze heeft nog een andere serie, daar ga ik snel aan beginnen. Maria heeft me bij kick ass YA boeken gebracht en in effect een hele nieuwe wereld voor mij geopend.

Ik ben heel dankbaar dat Maria dit einde heeft geschreven, dat we nog 3 extra boeken hebben mogen lezen en nog even mochten uitstellen dat we deze karakters moesten los laten. Dit is echt een van de beste series die ik ooit heb gelezen, dus ik raad het jullie met heel mijn hart aan.

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *