Review: Cut Me Free

Cut Me Free cover Auteur: J. R. Johansson
Pagina’s: 304
Genre: Young Adult, Thriller
Publicatie: Farrar, Straus & Giroux Inc, februari 2015
Rating:
4,5 Eikels

Seventeen-year-old Charlotte barely escaped from her abusive parents. Her little brother, Sam, wasn’t as lucky. Now she’s trying to begin the new life she always dreamed of for them, but never thought she’d have to experience alone. She’s hired a techie-genius with a knack for forgery to remove the last ties to her old life. But while she can erase her former identity, she can’t rid herself of the memories. And her troubled history won’t let her ignore the little girl she sees one day in the park. The girl with the bruises and burn marks.

That’s when Charlotte begins to receive the messages. Threatening notes left in her apartment–without a trace of entry. And they’re addressed to Piper, her old name. As the messages grow in frequency, she doesn’t just need to uncover who is leaving them; she needs to stop whoever it is before anyone else she loves ends up dead.(Beschrijving: Goodreads)

goodreads button

Dit boek heb ik gewonnen met een Giveaway op Jenn’s blog samen met een tas, bookmark en een postcard.

Image and video hosting by TinyPic

Ik kreeg de Advanced Readers Copy en ze had hem voor mij gesigneerd! Ik was helemaal blij 🙂 En wat een verhaal! Ik heb hem in èèn avond uitgelezen. The perfect combination of suspense and romance! Ik kende The Night Walkers serie van Jenn al, maar dit is wel een gevalletje apart, op een hele goede manier.

Charlotte heeft een zwaar leven gehad als Piper en probeert nu eindelijk haar leven op de rails te krijgen. Voor een nieuwe identiteit heb je hulp nodig, maar zomaar iemand vertrouwen na haar geschiedenis is lastig, ook al lijkt hij heel leuk. Als haar leven dan eindelijk een beetje rustig lijkt, vindt ze een meisje die hetzelfde meemaakt als dat Charlotte zelf heeft meegemaakt. She can’t leave well enough alone en probeert een manier te vinden om haar te helpen. Het pakt iets anders uit dan dat Charlotte van plan was en iemand begint haar te stalken. Zal ze ooit veilig en vrij zijn?

Charlotte is een karakter die relatable blijft ondanks alles dat er met haar gebeurd is. Ik heb me geen moment aan haar gestoord en dat is best knap. Je leert haar kennen als een heel voorzichtig meisje, maar je komt er snel achter dat dat ook best logisch is. Voor sommige mensen kan het verhaal een beetje confronterend zijn, maar ik vond het goed gedaan. Door dit boek kreeg ik een beetje door dat je nooit weet wat er in een huis omgaat en dat er veel meer geweld plaats kan vinden dan je denkt. Cam is geweldig! Een heerlijk karakter en hij neemt Charlotte dan ook met liefde in de zeik. Hij doet mee een klein beetje denken aan een mix tussen Finn en Parker van The Night Walkers serie. Sandra is een lief meisje die met veel meer te maken heeft gehad dan een klein meisje ooit zou moeten hoeven. Eerst vertrouwt ze dan ook alleen Charlotte, maar je ziet hoe snel sommige kinderen weer terug kunnen bouncen. Een karakter dat ik ook geweldig vond was Cam’s nicht, heerlijk! Een beetje humor in een donker boek.

Er gebeurden wel wat dingen in de eerste paar hoofdstukken waardoor het verhaal wat ongeloofwaardig kan overkomen, zoals hoe ze weg is gekomen bij haar ouders en hoe ze haar leven nu gewoon kan leiden. Echter wordt in latere hoofdstukken het beter uitgelegd hoe dit allemaal kan en dat maakt het een stuk geloofwaardiger en my God the Feels!

Met de laatste 50 pagina’s kom je in een sneltreinvaart. Ze laten je hoofd en hart op hol slaan en de suspense is geweldig. Dit hele boek is een geweldige thriller met a romantic subplot.

Het enige wat iets beter verteld had mogen worden van mij, of gewoon iets meer tijd aan besteed mogen worden, was informatie krijgen over Charlotte/Piper’s relatie met haar ouders. Dat zou meer duidelijk maken over de trust issues die ze nu heeft met Cam en hoe ze hier doorheen werkt. Even so, hier kan ik echt wel doorheen kijken!

Een ander punt dat ik echt goed vond aan dit boek was dat het echt wel een hele tijd duurt voordat je weet wie Charlotte het leven zuur maakt. Normaal in andere boeken is het meestal wel snel duidelijk, maar hier niet. Prepare to be a bit surprised!

Dus ben je op zoek naar een boek die je laat voelen, je bang maakt en je laat meeleven met een side dish of romance? Dan is dit je boek. Hij is op dit moment helaas alleen nog in het Engels, maar ik zou hem zeker oppakken.

Wat is jouw favoriete thriller?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

 

[bol_product_links block_id=”bol_559a4b6530314_selected-products” products=”9200000026453932,9200000031600001″ name=”cut me free” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *