Review: Crystal Crowned (Air Awakens #5)

Crystal Crowned cover
Auteur: Elise Kova
Pagina’s: 305
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Publicatie: 12 juli 2016
ISBN: 9781619844780
Rating:
5 Eikels
Long live Solaris.

One bloodthirsty ruler has been overthrown by another, casting the shadow of death over the Solaris Empire. Vhalla Yarl stands upon the stage of fate, prepared to do battle one final time. Fragile alliances will be tested and new bonds will be formed as the world is reshaped. She fights as the champion of peace, but when the night is darkest will she be able to pay the price of a new dawn?(Beschrijving bol.com)

goodreads button

Toen ik het mailtje kreeg dat ik een ARC (Advanced Reader Copy) mocht ontvangen sprong ik een gat in de lucht. Ik kreeg een eARC, dus ik hoefde niet te wachten zoals met Water’s Wrath, maar ik kon gelijk beginnen. Gelijk toen ik thuis was ging ik op de bank zitten lezen. Ik ben doorgegaan tot een uur of 4/5, helaas moest ik de volgende dag nog wat dingen doen, dus kon ik niet gelijk verder. Die avond heb ik de rest uitgelezen. My god.. Ik was moe, maar aan de ene kant happy en aan de andere kant super sad. Het was voorbij.

Dit boek gaat door heel Solaris heen. We starten natuurlijk op een verschrikkelijk moment na wat er gebeurde in het vorige boek. Onze helden leven nog, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. Totdat het besluit genomen wordt om te vechten. Eerst gaan ze naar het Oosten om iemand te bezoeken en dan op naar het Westen om plannen te smeden, om vervolgens de strijd aan te gaan in het Zuiden. Als enige Windwalker, die ook nog haar krachten kwijt is, ligt er veel druk op Vhalla, maar ze is nooit alleen in haar hoofd.

Alle boeken hebben naar dit moment toegewerkt en weer flikt Elise het om me te grijpen en niet los te laten. Er gebeurdt altijd zoveel in deze boeken maar wat ze super sterk doet is dat je nooit de draad kwijt raakt, wat ik wel in sommige andere boeken snel heb. De flow van het verhaal is ook gewoon weer heerlijk waardoor je ook zo door kan lezen.

Iedereen groeit op in Crystal Crowned. Zij zijn nu degene die het moeten gaan oplossen, ze kunnen zich achter niemand verschuilen. Willen ze Solaris terug? Dan zullen ze het moeten grijpen met hun eigen handen. Deze verschuiving merk je enorm bij al onze helden, maar vooral bij Vhalla en Aldrik. Voordat ze samen kunnen zijn is er nog één gevecht die ze moeten voeren. Door deze vijf boeken heen is Vhalla veranderd van een stille boekenwurm tot een strategische strijder, koningin waardig. Natuurlijk maakt ze nog steeds fouten, maar dat is wat haar menselijk maakt en houdt. Aldrik is door Vhalla een stuk opener geworden, wat hem ook een betere koning zal maken.

image

Merzilla-Chan heeft zeker weer haar best gedaan met de cover. No more hiding, Vhalla kijkt je nu recht aan, ze weet wie ze is en is niet bang om dat te laten zien. Wat ook tof is aan deze cover is dat het twee kanten heeft. Als je een hardcover hebt dan kun je de dustjacket eraf halen en dan heb je een prachtig plaatje van een koning en koningin.

Het einde en de epiloog zijn zo satisfying. Maar toch weet Elise onze interesse weer te wekken met een klein open einde. Ik hoop stiekem dat ze nog een beetje door wil schrijven, maar volgens haar is het toch echt klaar. Wat we wel nog krijgen is een Novella met de geschiedenis van een paar van onze Golden Guard. Wie is nog niet helemaal zeker maar ik ben blij dat we nog niet helemaal klaar zijn met deze wereld.

Thank you Elise for such an amazing series!

Vanaf de 12de zijn alle boeken uit en kan je ze allemaal achterelkaar lezen, wat je wel echt nodig hebt want sommige eindes kan je niet mee leven. Het enige dat ik nog kan zeggen is, je hebt dit nodig in je leven.

Liefs,
Melisa

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post