Review: Cress (The Lunar Chronicles #3)

Cress coverAuteur: Marissa Meyer
Pagina’s: 571
Genre: Young Adult, Sci-fi
Publicatie: Blossom Books, maart 2017
ISBN: 9789020678925
Rating:

Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders… Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op Aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?

Als de poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets of niemand tussen haar geplande huwelijk met keizer Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Na het lezen van Scarlet, het tweede deel van deze serie, was ik om. Ik houd van deze serie! De eerste twee delen vond ik echt geweldig, dus ik kon niet wachten om Cress te lezen. Toen ik het boek binnen kwam, viel het me op dat dit deel wat dunner oogt dan de vorige delen, terwijl wel gecommuniceerd dat dit deel juist méér bladzijden bevat. Wat blijkt: de bladzijden zelf zijn gewoon dunner! Cress bevat wel degelijk meer bladzijden dan haar vorige delen, 571 om precies te zijn. Ik maakte me dus klaar voor heel, heel veel leesplezier.

En dat lees plezier kreeg ik. Al vanaf de eerste bladzijden was ik verkocht. Het verhaal laat je direct kennis maken met Cress, een nieuw personage in de serie. Al snel merken Cinder en haar team Cress op, waarna Cress zich onderdeel van het team mag noemen. Wat ik voornamelijk bijzonder vind aan deze serie, is dat Marissa Meyer een nieuw hoofdpersonage kan toevoegen aan het verhaal, maar waarbij ze niet de rode draad uit het oog verliest. De strijd tegen koningin Levana is namelijk nog niet ten einde, maar ook in dit deel doen ze er alles aan om haar te stoppen.

Cress is geschreven in dezelfde setting als haar vorige delen. Hiermee wil ik zeggen dat er nog steeds een nieuw personage wordt gevolgd, maar ook wordt er regelmatig overgeschakeld naar andere perspectieven. Zo komt Prins Kai weer aan bod, maar ook Koningin Levena met haar volgelingen. Hierdoor wordt de lezer van alles op de hoogte gebracht, waardoor je als lezer niks mist. Omdat ik als lezer zo goed op de hoogte werd gebracht, kon ik me nog beter inleven in het verhaal. Hierdoor wist Marissa Meyer mij er helemaal in te zuigen, waarna ik er bijna niet meer uit kwam.

Wat ik ook een groot pluspunt vond aan dit boek, is dat Winter, het nieuwe personage uit het volgende deel, alvast wordt aangehaald. Ik had van te voren geen idee wat Winter haar rol zou worden in het gehele verhaal, maar na de onthulling uit Cress was ik echt verrast. Maar niet alleen de rol van Winter wordt onthuld, ook andere onthullingen worden gedaan. Cress zal je dus zeker verrast doen staan, en het boek eindigt met een hele grote cliffhanger. We moeten nog iets langer dan een maand wachten op Winter, maar ik kan nu al niet wachten!

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post