Review: Cress (The Lunar Chronicles #3)

Cress coverAuteur: Marissa Meyer
Pagina’s: 571
Genre: Young Adult, Sci-fi
Publicatie: Blossom Books, maart 2017
ISBN: 9789020678925
Rating:

Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders… Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op Aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?

Als de poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets of niemand tussen haar geplande huwelijk met keizer Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Na het lezen van Scarlet, het tweede deel van deze serie, was ik om. Ik houd van deze serie! De eerste twee delen vond ik echt geweldig, dus ik kon niet wachten om Cress te lezen. Toen ik het boek binnen kwam, viel het me op dat dit deel wat dunner oogt dan de vorige delen, terwijl wel gecommuniceerd dat dit deel juist méér bladzijden bevat. Wat blijkt: de bladzijden zelf zijn gewoon dunner! Cress bevat wel degelijk meer bladzijden dan haar vorige delen, 571 om precies te zijn. Ik maakte me dus klaar voor heel, heel veel leesplezier.

En dat lees plezier kreeg ik. Al vanaf de eerste bladzijden was ik verkocht. Het verhaal laat je direct kennis maken met Cress, een nieuw personage in de serie. Al snel merken Cinder en haar team Cress op, waarna Cress zich onderdeel van het team mag noemen. Wat ik voornamelijk bijzonder vind aan deze serie, is dat Marissa Meyer een nieuw hoofdpersonage kan toevoegen aan het verhaal, maar waarbij ze niet de rode draad uit het oog verliest. De strijd tegen koningin Levana is namelijk nog niet ten einde, maar ook in dit deel doen ze er alles aan om haar te stoppen.

Cress is geschreven in dezelfde setting als haar vorige delen. Hiermee wil ik zeggen dat er nog steeds een nieuw personage wordt gevolgd, maar ook wordt er regelmatig overgeschakeld naar andere perspectieven. Zo komt Prins Kai weer aan bod, maar ook Koningin Levena met haar volgelingen. Hierdoor wordt de lezer van alles op de hoogte gebracht, waardoor je als lezer niks mist. Omdat ik als lezer zo goed op de hoogte werd gebracht, kon ik me nog beter inleven in het verhaal. Hierdoor wist Marissa Meyer mij er helemaal in te zuigen, waarna ik er bijna niet meer uit kwam.

Wat ik ook een groot pluspunt vond aan dit boek, is dat Winter, het nieuwe personage uit het volgende deel, alvast wordt aangehaald. Ik had van te voren geen idee wat Winter haar rol zou worden in het gehele verhaal, maar na de onthulling uit Cress was ik echt verrast. Maar niet alleen de rol van Winter wordt onthuld, ook andere onthullingen worden gedaan. Cress zal je dus zeker verrast doen staan, en het boek eindigt met een hele grote cliffhanger. We moeten nog iets langer dan een maand wachten op Winter, maar ik kan nu al niet wachten!

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *