Review: Caraval

Caraval coverAuteur: Stephanie Garber
Pagina’s: 402
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Hoddor & Stoughton, januari 2017
ISBN: 9781473629141
Rating:

Whatever you’ve heard about Caraval, it doesn’t compare to the reality. It’s more than just a game or a performance. It’s the closest you’ll ever find to magic in this world . . . 

Scarlett has never left the tiny island where she and her beloved sister, Tella, live with their powerful, and cruel, father. Now Scarlett’s father has arranged a marriage for her, and Scarlett thinks her dreams of seeing Caraval, the far-away, once-a-year performance where the audience participates in the show, are over.

But this year, Scarlett’s long-dreamt of invitation finally arrives. With the help of a mysterious sailor, Tella whisks Scarlett away to the show. Only, as soon as they arrive, Tella is kidnapped by Caraval’s mastermind organizer, Legend. It turns out that this season’s Caraval revolves around Tella, and whoever finds her first is the winner.

Scarlett has been told that everything that happens during Caraval is only an elaborate performance. But she nevertheless becomes enmeshed in a game of love, heartbreak, and magic with the other players in the game. And whether Caraval is real or not, she must find Tella before the five nights of the game are over, a dangerous domino effect of consequences is set off, and her sister disappears forever.
(Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Zoals ik al eerder zei, won ik in juli op YALC samen met Emmy een leesexemplaar van Caraval. Toch startte ik pas later met het boek. Niet omdat ik het niet wilde, maar ik kwam er gewoon niet aan toe. Van de week kreeg ik van Hoddor mijn final copy in de mail. Wat is hij mooi! Ik heb degene met het klokje erop en ben super blij.

Nadat ik begon met Caraval kon ik het eigenlijk niet meer neerleggen. Ik heb het lezen van mijn physical copy afgewisseld met het luisteren van het audioboek, dit zodat ik onderweg naar school of stage gewoon verder kon gaan. Uitvinding van de eeuw die luisterboeken (komt er een nu pas achter).

Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik het zo tof zou vinden. Ik houd namelijk niet zo van kermis verhalen. Of nouja het duurt vaak best lang eer ik erin zit. Night Circus heb ik bijvoorbeeld nooit af kunnen lezen. Maar er is iets met dit verhaal dat mijn gedachten blijft vasthouden. Misschien is het de magie in het spel, of de vraag wie wel of niet de waarheid spreekt. Wellicht wel de prettige manier hoe Stephanie schrijft, want alle drie zijn top punten van het verhaal.

Vanaf het begin hield ik van Scarlett en Julian, maar Tella vond ik super vervelend. Dit blijft eigenlijk zo door het hele boek heen. Ik denk dat ik dit een van de weinige minpunten vond aan het verhaal. Gelukkig lees je veel meer over de eerste twee. Scarlett is goed neergezet. Tijdens het interview hadden we het nog over het feit dat haar doen en laten vrij echt zijn. Ze wil iets heel graag, maar als het dan zover is, is ze bang om de kans te grijpen. Julian blijft nog een beetje een mysterie. Een quote van De Selectie komt in me op. “Break my heart. Break it a thousand times. It was only ever yours to break.” Liefde! Over mysterie gesproken, ik hoop dat we veel meer te weten komen over Legend in het volgende boek. Iets zegt me dat dat wel goed komt.

Ik vind de covers zo tof! Mijn ARC was al mooi met rood opsneed, maar ze hebben de hard covers gewoon vier verschillende versies gegeven. Je weet niet welke versie je krijgt, tenzij je hem in de winkel koopt. Het brengt een air of mysterie die wel past bij Caraval. Niet alleen de covers zijn mooi, maat de dustjackets ook. Ik weet niet welke ik mooier vind, Amerika of UK.

Het duurt helaas nog even voordat deel twee er is, maar die ga ik zeker halen. Ik ben ook benieuwd wat voor mooie cover die krijgt. Koop het boek en treedt binnen in Caraval, waar niets is wat het lijkt.

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *