Before I Fall coverAuteur:Lauren Oliver
Pagina’s: 470
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: HarperCollins, oktober 2010
ISBN: 9780061726811
Rating:
3 Eikels

What if you only had one day to live? What would you do? Who would you kiss? And how far would you go to save your own life?

Samantha Kingston has it all: looks, popularity, the perfect boyfriend. Friday, February 12th, should be just another day in her charmed life. Instead, it turns out to be her last.

The catch: Samantha still wakes up the next morning. Living the last day of her life seven times during one miraculous week, she will untangle the mystery surrounding her death – and discover the true value of everything she is in danger of losing.(Beschrijving achterkant)

goodreads button

Na het lezen van Panic en de Delirium trilogie was ik fan van Lauren Oliver. Ik was daarom ook erg benieuwd naar haar andere boeken! Kort geleden las ik haar debuut, Before I Fall. Ondanks dat ik dit een heel leuk boek vind, vind ik het niet zo sterk als andere boeken die ik van haar gelezen heb.

Before I Fall is een hedendaags verhaal met een bovennatuurlijk tintje. Samantha Kingston is een tiener die alles voor elkaar lijkt te hebben: ze is enorm populair, en met haar vriendinnen gaat ze elk weekend de beste feestjes af. Op vrijdag 12 februari slaat ‘s avonds het noodlot toe en komt ze om het leven bij een auto ongeluk. Ze wordt daarna echter weer ‘s ochtends wakker, op vrijdag de 12e.

Samantha beleeft haar laatste dag zeven keer opnieuw en ze heeft hier elke keer verschillende reacties op, van opluchting tot boosheid tot pessimisme. Uiteindelijk heeft ze echter vrede met haar lot en besluit ze deze kans te benutten om een aantal dingen recht te zetten. Terwijl ze dit doet, komt ze achter een groot geheim wat mij nogal verraste.

Deze twist maakte het verhaal ineens een stuk interessanter, en daar was ik best blij om want daarvoor vond ik het nog niet zo heel erg boeiend. Ik vond Samantha in het begin namelijk helemaal niet leuk: ze was maar een kinderachtig, verwend kreng en ik had af en toe echt zin om haar eens flink wakker te schudden. Nadat ze achter dit geheim kwam veranderde dat echter (thank god) en kon ik haar veel beter uitstaan. Hoewel ik het lang nog niet altijd met haar eens was, had ik nu niet meer zo ‘n hekel aan haar als in het begin

BeforeIFall

Elke keer dat Sam haar laatste dag opnieuw beleeft, staat ze er met een andere houding in. Pas na een paar keer begint het haar te dagen waar het nou echt om draait en hoewel ze haar best doet om het op te lossen, vind ik dat haar oppervlakkigheid en gebrek aan begrip haar hier toch in beperkt. Er wordt het hele boek lang naar een gebeurtenis toegewerkt die voor mij toch een beetje voelde als een anticlimax. Er gebeurden van tevoren zoveel verschillende dingen dat de weg naar het einde toe een beetje langdradig aanvoelde. Dat laatste moment was namelijk, in vergelijking met alles wat ervoor gebeurde, zo voorbij. Ik had op het einde ook echt zoiets van “oh… dit was het al?”

Als ik niet al fan was van Lauren Oliver´s vorige boeken, dan had ik dit boek in eerste instantie misschien niet eens opgepakt. De cover spreekt me namelijk niet heel erg aan en hoewel ik het idee van het verhaal wel heel tof vind, voelt het ergens nog een beetje onvolwassen aan. Door de houding van de hoofdpersoon en de high school setting van dit verhaal voelt het alsof het niet de impact heeft gemaakt die het had kunnen maken. In zowel Delirium als Panic vond ik dat de verhoudingen tussen de hoofdpersoon en het verhaal beter waren neergezet waardoor het een beter geheel vormde. Het is duidelijk te merken dat Oliver zich na dit boek meer ontwikkeld heeft als schrijfster: bij Delirium en Panic werd ik veel meer het verhaal ingezogen, terwijl ik voor mijn gevoel bij Before I Fall veel meer op de oppervlakte bleef hangen.

Ik vond Before I Fall dus niet zo sterk als de andere boeken van Lauren Oliver. Er zitten leuke twists en ontwikkelingen in die het verhaal nog redelijk interessant maakten, maar hij doet voor mij jammer genoeg wel onder voor Panic en de Delirium trilogie.

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post