Before I Die coverAuteur: Jenny Downham
Pagina’s: 327
Genre: Young Adult, Contemporary.
Publicatie: Random House, april 2010
Rating:
4 Eikels

Sixteen-year-old Tessa is going to die. And she’s made a list of ten things she wants to do in the time she has left.

But getting what you want isn’t easy. And getting what you want doesn’t always give you what you need. And sometimes the most unexpected things become important.

Uplifting, life-affirming, joyous – this extraordinary novel celebrates what it is like to be alive by confronting what it’s really like to die. (Beschrijving achterkant)

goodreads button

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen bij dit boek. Ik wil er zó veel over vertellen maar tegelijkertijd denk ik dat ik in een paar zinnen klaar kan zijn. Anyway, dit is een boek wat ik eigenlijk per toeval tegen ben gekomen. Ik heb het namelijk in 2010 al eens gelezen, toen mijn moeder het voor me had meegenomen uit de bibliotheek. Het is een boek wat me bij is gebleven, dus vijf jaar later besloot ik het te kopen en opnieuw te lezen.

Ik vind dit een heel bijzonder boek. Before I Die laat je – zoals de beschrijving al zegt – echt nadenken over het leven door je te confronteren met hoe het is om dood te gaan. Doodgaan is niet bepaald makkelijk, en dat merk je ook aan Tessa, die nog heel veel moeite heeft met het accepteren van het feit dat ze nog maar een paar maanden te leven heeft. Tessa is boos en wanhopig tegelijkertijd, en dat voel je als lezer ook heel erg goed.

Wat ik jammer vind, is dat die boosheid en wanhoop Tessa soms een beetje een oogkleppenvisie geven: soms denkt ze echt niet na bij hoe de dingen die ze doet de mensen om haar heen beïnvloeden. Ergens snap ik dat wel, want als ik zelf nog maar een korte tijd te leven had zou ik er ook zoveel mogelijk uit willen halen, maar in sommige gevallen kan je echt wel een beetje rekening houden met je medemens, toch? Dat is wel iets waar ik me een beetje aan ergerde. Vooral haar vader had het erg zwaar te verduren, en ik had dan ook erg met hem te doen. Ergens vind ik hem wel de eeuwige optimist en ik snap dat dat ook irritant kan zijn, maar Tessa was af en toe echt verschrikkelijk tegen hem.

Maar tegen het einde zat ik echt met een brok in mijn keel. Dit boek maakte toch wel iets los in me, en – zoals ik al eerder zei – is het een boek wat je echt aan het denken zet. Dankzij dit boek ben ik weer even heel dankbaar voor mijn leven en alle jaren die (als het goed is) nog voor me liggen.

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post