Review: Angel (Angel #1)

7991200
Auteur: L. A. Weatherly
Pagina’s: 512
Genre: Young Adult, Paranormal, Romance, Thriller
Publicatie: Usborne Publishing, oktober 2010
Rating:
4 Eikels

Angels are all around us: beautiful, awe-inspiring, irresistible.

Ordinary mortals yearn to catch a glimpse of one of these stunning beings and thousands flock to The Church of Angels to feel their healing touch. But what if their potent magnetism isn’t what it seems?

Willow knows she’s different from other girls. And not just because she loves tinkering around with cars. Willow has a gift. She can look into people’s futures, know their dreams, their hopes and their regrets, just by touching them. But she has no idea where she gets this power from.

Until she meets Alex…

Alex is one of the few who know the truth about angels. He knows Willow’s secret and is on a mission to stop her. The dark forces within Willow make her dangerous – and irresistible.

In spite of himself, Alex finds he is falling in love with his sworn enemy (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Ik heb dit boek jaren geleden in het Nederlands gekocht toen hij nog vrij nieuw was. De Amerikaanse naam is Angel Burn. Ik was er gelijk verliefd op! Ook toen deel 2 uitkwam moest ik hem hebben. Deze keer in het Engels. Deel 3 heeft een hele tijd geduurd en ik moest dan ook de boeken even opnieuw lezen, niet dat ik dat erg vond. Op YALC was ik enorm blij dat ik L. A. Weatherly mocht ontmoeten en dat ze mijn boeken wilde signeren!

Dit verhaal komt langzaam opgang, maar dat is juist goed. Je leert Willow kennen en de wereld waar ze vandaan komt. Willow is een sterk karakter. Ze gaat liever sleutelen aan haar auto dan dat ze gaat shoppen. Ook kan ze iemands toekomst zien, en af en toe helpt ze mensen hiermee. De wereld om haar heen gelooft in Engelen, dat de Engelen ze komen redden. Alex sluipt haar leven letterlijk in. Hij wil haar eerst wat aan doen, maar dan redt hij haar. Alex is een AK, Angel Killer. Hij is eigenwijs en slim en zal er alles aan doen om de wereld te redden. Ik houd echt van Alex en Willow.

Wat zo heerlijk is aan dit boek is dat het niet een gewone romance is. Vaak is het Boy meets Girl, ze worden verliefd, ze kunnen niet samen zijn, maar aan het einde komen ze toch bij elkaar. Willow en Alex haten elkaar, maar ze zijn gedwongen om bij elkaar te blijven. Het kwaad is een dreiging voor hen allebei en Willow kan de sleutel zijn die dit allemaal verandert. Ze leren elkaar kennen en Alex haat dat hij haar leuk vindt. En probeert er alles aan te doen om het te negeren.

Buiten de romance om is het verhaal enorm goed opgezet. De spanning in dit boek is om te snijden! Bij sommige stukken zit je op het puntje van je stoel en kan je niks anders doen dan verder lezen. Het is zeker niet alleen een romance, maar ook een thriller, en de twee wisselen elkaar goed af. Dit komt ook door de afwisselende stemmen van Willow en Alex in de eerste en derde persoon, respectievelijk. Soms leest dit niet lekker in een boek, maar hier heb ik er geen last van gehad.

Het enige waar ik minder gecharmeerd van was was een stukje halverwege het boek. Het voelt alsof er een beetje een pauze in het verhaal komt. Op zich was het niet erg wat er gebeurde, maar het had wat korter mogen duren.

Wel echt liefde voor de cover! Ook de Amerikaanse cover vind ik best leuk, al lijkt hij meer op een manga in mijn ogen. Maar deze Engelse cover is waardoor ik het boek oppakte.

Kortom, houd je van een goed afwisselend verhaal? Is een Paranormal Action Thriller helemaal jouw ding? Pak dit boek dan zeker op! Je zal er geen spijt van krijgen, but you might get burnt.

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_56a1ef50a4776_selected-products” products=”1001004008671834,1001004011709554″ name=”Angel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post