Review: Amber (Amber #1)

Amber Auteur: Hati Bell
Pagina’s: 304
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Zilverspoor, juli 2013
ISBN: 9789490767242
Rating:
3 Eikels
ALLES HEEFT EEN PRIJS…

De dryade Amber O’Neill is door haar unieke maar gevaarlijke gave een buitenbeentje binnen een verborgen bovennatuurlijke gemeenschap in een Engels stadje. Als door een fusie tussen de lokale scholen rivaliserende rassen, zoals draken en dryaden, gedwongen worden hun dagen deels gemeenschappelijk door te brengen, ontaardt er een strijd rond Amber.

Wanneer Amber voor het eerst in aanraking komt met haar gezworen vijand, een drakenjong, krijgt ze een schokkend visioen. Hoe ver kan ze deze draak vertrouwen, en zal hij haar helpen of haar ondergang betekenen?

Wie met vuur speelt…

goodreads button

Een keer in de maand gaan Thyrze en ik richting Eindhoven om deel te nemen aan de Leesbeesten Leesclub. Jullie hebben hier een idee kunnen krijgen van de leesclub. Het blijft enorm gezellig iedere keer en boekhandel Van Pierre is super lief. Ze hebben ook iedere keer een goodiebag voor ons. Vorige maand deelde Emmy aan ons mee dat er een auteur was die vroeg of we haar boek wilde bespreken. We kregen allemaal het boek thuis gestuurd.

Toen ik de achterkant las was ik excited, het verhaal klonk super leuk! Ik begon dus ook met veel zin aan dit boek. Je leest vanuit het oogpunt van Amber, een dryade met visioenen. Het conflict begint als twee scholen worden samengevoegd, de dryade school en de draken school. Door vroegere problemen zijn deze twee soorten vijanden. Het is een echt Romeo en Julia verhaal. Waar ik snel achter kwam was dat ik dit verhaal niet lang achterelkaar kon lezen.

Door het overmaten gebruik van komma’s is het soms lastig om te lezen, ook zijn sommige woordkeuzes een beetje vreemd. Het is een modern verhaal met elementen uit de geschiedenis. Soms kan dat prima werken, maar hier voelde het af en toe een beetje uit de toom. Maar aangezien het verhaal me wel echt trok ben ik verder gaan lezen.

Wat zo jammer is aan dit boek is dat het het allemaal net niet is. Bell maakt dingen niet af, ze zou hier zoveel meer van kunnen maken. Het zou echt een top boek kunnen zijn. Als je kijkt naar de draken zijn die goed uitgewerkt, je ziet dat ze draken zijn. Met klauwen die in en uit kunnen, de hitte van hun lichaam en hun honger naar schatten. De dryades daar en tegen zie je totaal niet. Ze zijn snel en sterk, maar dat is het ook wel. Voor de rest zijn het normale mensen. Erg jammer. Er spelen ook volblo’s mee, dit zijn gewone mensen. Wat heb ik een hekel aan de afkorting. Ik struikelde er iedere keer over.

De karakters zelf zijn best leuk. Amber is een dryade waarbij haar krachten net iets anders werken en voor de rest is ze een gewoon tiener meisje. Drake is een beetje de Edward van het verhaal, ‘ik wil je, maar het kan niet’. In het begin vond ik het niet erg, maar op een gegeven moment schreeuwde ik het uit van ‘stop met zeuren’! Dit had ik overigens ook met Twilight. Toch vind ik hem wel leuk. Logan is echt top. Liefde voor die vent. Hij is alles wat je niet wilt in een vriend, maar toch is hij onweerstaanbaar. Amber’s broers vond ik ook tof, alleen een beetje jammer dat ze niet echt een rol speelde.

Als je naar de cover kijkt denk je dat er sexy mannen zonder shirt in het boek rond lopen. Dit valt reuze mee. Het geeft wel weer dat het over vuur en draken gaat, en nu ik het heb gelezen snap ik het ook wel, maar het had beter gekund.

Het laatste waar ik nog even wat over wil/moet zeggen is het einde. My God. Ik weet niet of ik het had zien aankomen, wel een beetje denk ik. Helemaal toen ik Emmy en Thyrze erover hoorde praten. Eigenlijk wil ik nu wel het volgende boek lezen.

Al met al is het een tof verhaal. Eigenlijk had er nog een editor of 10 overheen moeten gaan, maar ondanks alle min punten was het wel een boek waar ik van heb genoten. Ik hoop dat ze deel 2, die deze maand uitkomt, beter hebben gecontroleerd. Het kan zo tof worden. De potentie is er, nu nog waarmaken.

Liefs,
Melisa

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post