Review: Als je terug bent (Rosemary Beach #11)

Als je terug bent coverAuteur: Abbi Glines
Pagina’s: 280
Genre: Romance
Publicatie: Karakter Uitgevers, september 2016
ISBN: 9789045209593
Rating:
3 Eikels

Een toevallige ontmoeting in Rosemary Beach verandert in een sprookjesromance als Reese op het punt staat om samen te gaan wonen met Mase op de familieranch in Texas. Met de liefdevolle ondersteuning van de Colts, en de recente ontdekking dat ze zelf ook familie heeft, kan Reese eindelijk de vreselijke gebeurtenissen uit haar verleden achter zich laten en de eerste stappen zetten naar een rooskleurige toekomst.

Maar dit dreigt te worden gedwarsboomd. Hoewel Aida denkt dat ze een nicht van Mase is, is het voor Reese wel duidelijk dat de aantrekkelijke blondine Mase niet als familie liefheeft. En dan is er nog Captain – mysterieus en knap – die Reese vertelt wat hij van Mase vindt, en wat hij voor haar voelt. Als de strijd om de harten van Mase en Reese aanwakkert, begint het verleden van Reese zich te ontrafelen. Schokkende waarheden worden onthuld die het leven van het gelukkige stel voor altijd zullen veranderen.

Is Mase de uitzondering op de regel?

goodreads button

Na Als ik weg ben was ik erg benieuwd naar het vervolg. Ik was benieuwd welke beren er nog op de weg zouden komen te staan en hoe Mace en Reese die zouden overwinnen. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten, want ik had Als ik weg ben  nog maar net uit, of Als je terug bent lag al op de mat.

Helaas beviel dit deel me wat minder. Dit boek bestaat eigenlijk uit alleen maar drama, zonder dat er echt een richting of groei in zat. Zo maken we allereerst met Mace’ veeleisende nicht Aida kennis, die regelmatig bij Mace en zijn ouders op de ranch langskomt. Zodra Reece bij Mace intrekt reageert Aida als door een wesp gestoken. Wat een vreselijk wicht is dat. Gelukkig ziet Mace ook snel in dat haar gedrag echt niet door de beugel kan, al vond ik dat hij wel een beetje een bord voor zijn kop had dat hij de achterliggende reden niet aan zag komen.

Aida zorgt dus voor best wat wrijving tussen Mace en Reece. Daarnaast is er ook Captain nog, die Reece steeds maar blijft opzoeken. Zowel Mace als Reese moeten daardoor omgaan met jaloezie. Wat mij een beetje frustreerde is dat beide volledig overtuigd waren van hun eigen liefde voor de ander, maar zich tegelijkertijd continu afvroegen of de ander wel even gek op hem / haar is. Vooral Reece had hier een handje van: bij elke kleine tegenslag verwachtte ze dat Mase boos zou zijn of bij haar weg zou gaan. Ik werd er op een gegeven moment een beetje moe van.

Zelf had ik eigenlijk wat meer spanning verwacht, wat meer verhaal. Richting het einde komt Reese oog en oog met haar verleden te staan. Ik hoopte toen op actie en spanning. Maar helaas, een paar pagina’s verder was dat verleden weer verleden tijd. Jammer! Ik had dan ook liever gezien dat Als ik weg ben wat dikker was geweest en het verhaal van Mase en Reese met één boek afgerond was. Begrijp me niet verkeerd, Als je terug bent leest vlot en is nog steeds vermakelijk, maar ik vond dit deel helaas niet echt toegevoegde waarde hebben.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_5805e1a63814c_selected-products” products=”9200000065356255,9200000059720286″ name=”als je terug bent” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *