Review: Als ik weg ben (Rosemary Beach #10)

Als ik weg ben coverAuteur: Abbi Glines
Pagina’s: 256
Genre: Romance
Publicatie: Karakter Uitgevers, augustus 2016
ISBN: 9789045208985
Rating:
3,5 sterren

Mase Colt-Maning heeft altijd de voorkeur gegeven aan zijn eenvoudige leven als boer in Texas, boven zijn erfenis als zoon van een legendarische rockster. Sterker nog: hij gaat nauwelijks op bezoek bij zijn vader in Rosemary Beach, zeker niet als dat betekent dat hij bij zijn kwaadaardige halfzus Nan moet overnachten. Dit verandert allemaal als een razend knappe schoonmaakster hem toevallig wakker maakt met een valse maar levendige imitatie van de liedjes van een countryster…

Reese Ellis is eindelijk vrij: na een moeilijke jeugd, grijpt ze de kans aan om schoon te maken bij de rijkste families van Rosemary Beach. Maar dan staat ze op het punt haar baan kwijt te raken als ze een fout begaat in het huis van haar belangrijkste klant: Nan Dillon. Als een hete, half-naakte vreemdeling met de nonchalante houding van een echte cowboy haar te hulp komt, is ze geïntrigeerd – en al snel een beetje nerveus als hij interesse in haar toont. Reese heeft nog nooit een man ontmoet die ze kan vertrouwen.

Is Mase de uitzondering op de regel?

goodreads button

Toen de nieuwe Abbi Glines op de mat viel en ik zag dat het over Mase zou gaan, was ik direct benieuwd. Ik heb Mase altijd zo’n lieve, beschermende knuffelbeer gevonden – iemand die je graag als grote broer zou willen hebben. Tijdens het proloog stokte de adem me direct in de keel, zo heftig. Abbi Glines zet hiermee direct de toon en weet dit boek zo iets unieks mee te geven.

Alle lieve, beschermende, knuffelbeer-gevoelens die ik voor Mase koesterde, werden dubbel en dwars bewezen in Als ik weg ben. Hij heeft het niet gemakkelijk met iemand die zo’n verleden heeft als Reese. Hoewel wij als lezer ongeveer weten wat er aan de hand is, tast hij namelijk compleet in het duister. Niet dat dat hem tegenhoudt om er voor Reese te willen zijn. Hij is ontzettend lief en geduldig en wil enkel het beste voor haar.

Ik had enorm met Reese te doen. Ze is onzeker en kwetsbaar, maar ook vastberaden haar verleden niet te laten winnen. Gedurende het boek, en met de hulp van Mase, gaat ze dan ook met sprongen vooruit. Abbi Glines heeft met Reese een schat van een meid tot leven gewekt, iemand die zeker een waardevolle toevoeging is voor de Rosemary Beach familie.

Natuurlijk draait een groot deel van het verhaal om Mase en Reese die elkaar aftasten – en Reese die het reilen en zeilen van Rosemary Beach leert kennen. Reese komt echter op een heel andere manier de vriendengroep binnen, zeker omdat Mase er zelf ook wat verder vanaf staat. Hierdoor voelde het weerzien met alle oude personages vertrouwd, maar toch ook anders, nieuw.

Abbi Glines liet me tot slot met het einde direct zin hebben om met het volgende deel te beginnen. Het verhaal van Mace en Reese is met de laatste bladzijde van Als ik weg ben nog lang niet afgelopen. Zo beloven losse rode draden én het einde ons nog heel wat onthullingen en ontwikkelingen. Ik kan niet wachten om erachter te komen hoe dat zal verlopen!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_57eeaf4a3756d_selected-products” products=”9200000064251526,9200000056557890″ name=”als ik weg ben” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *