Review: Alienated (Alienated #1)

Alienated coverAuteur: Melissa Landers
Pagina’s: 344
Genre: Young Adult, Science-Fiction
Publicatie: Hyperion, februari 2014
Rating:
4 Eikels

Two years ago, the aliens made contact. Now Cara Sweeney is going to be sharing a bathroom with one of them.

Handpicked to host the first-ever L’eihr exchange student, Cara thinks her future is set. Not only does she get a free ride to her dream college, she’ll have inside information about the mysterious L’eihrs that every journalist would kill for. Cara’s blog following is about to skyrocket.

Still, Cara isn’t sure what to think when she meets Aelyx. Humans and L’eihrs have nearly identical DNA, but cold, infuriatingly brilliant Aelyx couldn’t seem more alien. She’s certain about one thing, though: no human boy is this good-looking. 

But when Cara’s classmates get swept up by anti-L’eihr paranoia, Midtown High School suddenly isn’t safe anymore. Threatening notes appear in Cara’s locker, and a police officer has to escort her and Aelyx to class. Cara finds support in the last person she expected. She realizes that Aelyx isn’t just her only friend; she’s fallen hard for him. But Aelyx has been hiding the truth about the purpose of his exchange, and its potentially deadly consequences. Soon Cara will be in for the fight of her life—not just for herself and the boy she loves, but for the future of her planet.

goodreads button

Dit boek viel me meteen op door die prachtige cover. Ik had het boek al op mijn to-read lijstje gezet voor ik ook maar wist waar het boek over ging. Ja, soms ben ik nou eenmaal zo makkelijk over te halen. En zeg nou zelf, wie kan zo’n pareltje weerstaan? Toen ik toch ook maar even de achterkant las was ik helemaal om. Ik was gek op de tv-serie Starcrossed (die tot mijn grote frustratie na één seizoen gecancelled werd), en dit boek had daar behoorlijk veel van weg! Ik vind het idee van aliens ontzettend interessant. In Alienated hebben de L’heirs twee jaar geleden contact gemaakt met de Aarde. En nu staat er een uitwisselingsprogramma op de planning, waarbij drie L’heirs voor acht maanden naar de Aarde zullen komen.

Meteen nadat het boek binnen kwam begon ik met lezen. De volgende dag had ik het al uit. Landers’ schrijfstijl is ontzettend prettig. Hier en daar voelde het ietwat kinderlijk aan, maar dat stoorde me eigenlijk niet. Je vliegt door het verhaal heen. Wat ik in het begin wel lastig vond, is het perspectief waar Landers voor gekozen heeft. Je leest zowel vanuit Cara als Aelyx in de derde persoon. Hoewel ik normaal geen problemen heb met verhalen in de derde persoon, moest ik wel wennen aan de keren dat de gedachten van beide personen ook in de derde persoon beschreven werd. Hoe kan je nou van buitenaf met iemand meekijken en dan precies zijn of haar gedachten meekrijgen? Uh, ja. Maar gelukkig was ik hier al vrij snel aan gewend.

Ik vond het verhaal zelf heel leuk. Landers heeft ontzettend veel humor in het verhaal verwerkt. Af en toe heb ik hardop moeten lachen om de dingen die Cara of Aelyx zeiden of deden. De verschillen tussen beide rassen werden goed uitgewerkt en vaak ook benut. Ik vond de L’heirs een interessant ras. Voor alle verschillen was er wel een reden of een uitleg. De L’heirs kwamen echt tot leven.

Als je een enorm diepgaand, zwaar verhaal verwacht, dan moet ik je teleurstellen. Alienated is een luchtig high-school verhaal met een intergalactisch tintje. Het zit vol spanning, actie en liefde. Niet iedereen is het eens met de komst van de L’heirs en de sfeer wordt op school en in Cara’s woonplaats daarom al snel grimmig. Tot op het laatst bleef ik iedere bladzijde vol verwachting omslaan om te weten wat er nu weer ging gebeuren. Ik sloeg Alienated dan ook met een tevreden zucht dicht. Het is echt een heerlijk boek voor tussendoor, als je even geen zin hebt in al te zware kost. Ik heb ervan genoten.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

2 Comments on “Review: Alienated (Alienated #1)”

    1. Hmm, hoe zie je die vergelijking dan? Daar ben ik namelijk wel benieuwd naar! Ik zie het zo even niet namelijk, haha. In The Host bezitten de aliens de lichamen van mensen en nemen ze de planeet over. In Alienated is het een ander ras dat op een eigen planeet woont en contact zoekt met de aarde om samen te werken. Maar het zijn allebei leuke boeken!- Thyrze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *