Review: Alice in Zombieland (White Rabbit Chronicles #1)

Alice in Zombieland coverAuteur: Gena Showalter
Pagina’s: 416
Genre: Young Adult, Fantasy, Horror
Publicatie: Harlequin Holland, oktober 2014
Rating:
4,5 Eikels

Zodra ze je zien, komen ze achter je aan… Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…
(beschrijving achterflap)

goodreads button

Als grafisch vormgever is het uiterlijk van een boek een belangrijk punt voor mij. “Don’t judge a book by its cover” is een uitspraak die ik regelmatig keihard negeer. Uiteraard draait een boek om het verhaal maar boeken die mijn aandacht niet trekken in de winkel laat ik meestal liggen. Alice in Zombieland daarentegen viel me meteen op, je ziet dat er erg veel aandacht aan de vormgeving besteed is, dat kan ik erg waarderen maar ook de beschrijving op de achterflap interesseerde mij. Ik heb de klassieker Alice in Wonderland van Lewis Caroll nog nooit gelezen waardoor ik niet kan beoordelen of de linken tussen de twee gepast is.

Image and video hosting by TinyPic

Het boek komt al gauw op gang, al na 30 pagina’s verliest het 16 jarige meisje Alice Bell haar moeder, vader (die altijd geloofd heeft in de monsters) en haar geliefde zusje Emma in een ‘auto-ongeluk’, wat eigenlijk een aanval van een groep zombies bleek te zijn. In het ziekenhuis komt ze een meisje Kat tegen waar ze later dikke vriendinnen mee wordt op haar nieuwe school. Via haar komt ze in aanraking met Cole Holland, de grootste, stoerste, gevaarlijkste, gespierdste en bovenal knapste jongen van de school maar het belangrijkst is nog; hij kan Alice helpen met het verslaan van de zombies.

Ik begon heel open-minded met het boek en heb van tevoren geen recensies gelezen maar áls ik al iets verwacht had, was het niet dit. Het begon voor mij eigenlijk als een chick-lit, een meisje dat naar een nieuwe school gaat en meteen alle knappe jongens achter haar aan heeft terwijl ze nooit vrienden heeft gehad. Het klonk onrealistisch en cliché maar gelukkig pakte het verhaal uiteindelijk goed uit. De actie, de lugubere beschrijvingen van de zombies, de humor in de scènes met de grootouders, de intense spanning tussen Alice en Cole die gewoon onhoudbaar wordt, de vriendschap tussen haar en Kat en de ontzettend fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat je het tegenvallende begin door de vingers ziet.

Image and video hosting by TinyPic

Met dank aan uitgeverij Harlequin voor het sturen van het recensie-exemplaar.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post