Review: Air Awakens (Air Awakens #1)

9200000050454882Auteur: Elise Kova
Pagina’s: 377
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Silver Wing Press, augustus 2015
Rating:
5 Eikels

A library apprentice, a sorcerer prince, and an unbreakable magic bond…

The Solaris Empire is one conquest away from uniting the continent, and the rare elemental magic sleeping in seventeen-year-old library apprentice Vhalla Yarl could shift the tides of war.

Vhalla has always been taught to fear the Tower of Sorcerers, a mysterious magic society, and has been happy in her quiet world of books. But after she unknowingly saves the life of one of the most powerful sorcerers of them all—the Crown Prince Aldrik—she finds herself enticed into his world. Now she must decide her future: Embrace her sorcery and leave the life she’s known, or eradicate her magic and remain as she’s always been. And with powerful forces lurking in the shadows, Vhalla’s indecision could cost her more than she ever imagined. (Beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Ik was al onderdeel van het street team ‘The Tower Guard’ voordat ik goed en wel dit boek in mijn handen had gehad. De beschrijving klonk al goed en de verhalen die ik van anderen had gehoord waren ook alleen maar positief. Het verhaal heeft mij zeker niet teleurgesteld.

Het verhaal gaat over Vhalla, een echte boekenwurm. Ze is een leerling in de bibliotheek van het paleis. Door een gebeurtenis komen ze er achter dat Vhalla magie heeft. Maar dat is niks om blij over te zijn, want magiërs worden gevreesd. Je merkt het ook enorm door haar eigen angst en afschuw ervan. De leert de wereld kennen door Vhalla’s ogen en je voelt heel goed mee met haar. Ook wanneer ze begint te schrijven met The Phantom, een erg kurieus persoon, om meer te weten te komen over de geschiedenis van de magiërs. Dit heeft Kova zo goed uiteengezet, het voelt enorm natuurlijk.

Wat ook natuurlijk voelde was het verloop van het verhaal. Niks voelt overbodig en alles past. Ik snap dan ook niet waarom er geen uitgeverij was die dit wilde oppakken, buiten een paar schoonheidspuntjes die een extra editor er misschien uit zou halen is het verhaal compleet en heerlijk om te lezen. Verder heb ik met liefde gelezen over de magie, de politiek, de angsten, de nieuwe wereld en de gebeurtenissen. Ze heeft meesterlijk de verhalen in elkaar gewoven. Ze pakt je in hoofdstuk 1 en laat je niet meer los, zelfs nadat het boek uit is.

Ook de karakters buiten Vhalla zijn volledig en voelen echt. Er is geen moment geweest waarop ik ze niet geloofwaardig vond. Ik vond hun gedrag vervelend of juist super schattig en precies zoals het hoort. Wat ook super aan dit verhaal is dat Vhalla’s vrienden niet even geïntroduceerd worden en daarna weer weg zijn, maar ze blijven door het verhaal heen invloed hebben. Veel meer kan ik je niet over de karakters vertellen zonder te spoilen, maar ze zijn de moeite waard.

De cover is ook echt super! Helaas is hij alleen of in hard cover of in een proefexemplaar-achtige cover verkrijgbaar, maar ze zijn wel super mooi. Wat ook tof is: op haar website kan je de boeken kopen en laten shippen en dan zet ze er een leuk verhaaltje met een handtekening voor je in.

Nog toffer is dat ze super snel na elkaar uitkomen. Air Awakens is in augustus van vorig jaar uitgekomen, Fire Falling (deel 2) in november vorig jaar, over een week komt Earth’s End (deel 3) uit, Water’s Wrath (deel 4) komt in april en deel 5 staat gepland voor juli! Niks een jaar wachten per boek, maar zodra je er één uit heb kan je alweer bijna verder met het volgende deel!

Het enige wat ik nog miste in dit boek was een kaart van de wereld, maar ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat dit gefixt is in deel 2.

Over deel 2 gesproken: er zitten een paar pagina’s in van het volgende boek en ik kan niet meer wachten om het verder te lezen. Ik heb hem gelijk besteld en blijf mijn brievenbus iedere dag checken.

Ben je op zek naar iets nieuws waarin je wordt meesleurd en wat je niet meer loslaat? Pak dan zeker dit boek op! Helaas is hij nog niet in het Nederlands verkrijgbaar, maar ik ga mijn best doen om er voor te pleiten.

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post