Review: Adem (Sea Breeze #1)

Adem coverAuteur: Abbi Glines
Pagina’s: 256
Genre: Romance
Publicatie: Karakter Uitgevers, maart 2016
Rating:
4 Eikels

Sadie Whites werk aan het strand is niet zomaar een zomerbaantje, zoals veel van haar leeftijdsgenootjes hebben. Haar alleenstaande moeder is zwanger en weigert te werken, dus ziet Sadie zich genoodzaakt haar moeders werk over te nemen als dienstmeisje voor een rijke familie op een nabijgelegen eiland. Als de familie in het zomerhuisje arriveert, komt Sadie er tot haar verbazing achter dat Jax Stone, een van de grootste tienersterren van de wereld, de eigenaar van het huis is.

Als Sadie een normale puber was geweest… en niet eentje die al haar hele leven haar moeder opvoedde en het huishouden deed… dan was ze misschien enthousiast geweest over het feit dat ze voor een rockster werkt. Maar dat is ze niet. Sadie mag dan niet onder de indruk zijn van Jaxs roem, hij voelt zich wel tot haar aangetrokken. Alles aan Sadie vindt hij interessant, maar hij probeert zijn gevoelens te onderdrukken. Houdt hun liefde stand, ook al komen ze uit totaal verschillende werelden? (beschrijving website uitgeverij)

goodreads button

Zo langzamerhand weten de boeken van Abbi Glines tot me door te dringen: elk boek dat ik van haar lees vind ik beter dan het voorgaande. Zo ook met Adem, het eerste deel in de Sea Breeze-serie.

Toen ik de achterflap voor de eerste keer las, sprak het verhaal me direct aan. Ik denk dat iedereen wel eens gefantaseerd heeft over ‘wat als…’ Ik in elk geval wel. Een ding lijkt me zeker: makkelijk is het niet. Dat zal Sadie zeker kunnen beamen. Toen ze het baantje van haar moeder overnam had ze namelijk nooit verwacht dat ze zou komen te werken bij een van de beroemdste tienersterren van dat moment. Laat staan dat ze verliefd op hem zou worden – of hij op haar.

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met hoofdpersoon Sadie. Het sprak me aan dat ze niet onder de indruk is van Jax’ roem. Ik ben zelf namelijk ook niet iemand die snel begint te gillen of erger (ik snap nog altijd niet hoe meiden kunnen flauwvallen bij het zien van hun idool – waarom zou je, diegene is toch ook maar een mens?). Sadie is door haar moeder veel te snel volwassen geworden: ze weet van aanpakken en is een enorme doorzetter. Daarbij is ze ook gewoon erg lief. Er was alleen één ding dat me irriteerde. Sadie zou namelijk geen enkele ervaring met jongens of seks hebben, en hoewel dat natuurlijk helemaal niet erg is, vond ik dat Abbi Glines hier soms een beetje in doorsloeg. Waarschijnlijk was het haar bedoeling om Sadie onschuldig over te laten komen, maar soms vond ik Sadie daardoor juist dommig. Daarbij strookt dat extreem onschuldige karakter ook niet altijd met de dingen die ze doet.

Die eigenschap is echter het enige echte minpunt dat ik tijdens het lezen kon ontdekken. Je vliegt verder door het boek heen. Ja, je moet wel in gedachten blijven houden dat dit zo’n typisch boek is om even tussendoor te lezen. Verstand op nul, wat lekkers erbij, beentjes omhoog en je hebt gegarandeerd heel wat uurtjes leesplezier. Even lekker wegdromen!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_571e7b175d429_selected-products” products=”9200000057421961,9200000051539839″ name=”Adem” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post