Review: Abandon (Abandon #1)

Abandon coverAuteur: Meg Cabot
Pagina’s: 304
Genre: Young Adult, Fantasy, Mythology
Publicatie: mei 2011, MacMillan Children’s Books
Rating:
3 Eikels

Last year, Pierce died – just for a moment. And when she was in the space between life and death, she met John. Tall, dark and terrifying, it’s his job to usher souls from one realm to the next. There’s a fierce attraction between them, which Pierce carries back into our world. But she knows that if she allows herself to fall for John she will be doomed to a life of shadows and loneliness in the Underworld. When things get dangerous for her, her only hope is to do exactly what John says. Can she trust a guy who lives for the dead? (beschrijving Bol.com)

goodreads button


Abandon heb ik al een hele tijd geleden eens op het boekenfestijn gekocht. Ik kende Meg Cabot van The Princess Diaries en was benieuwd naar deze serie. Daarbij sprak de cover me ook aan. Toch bleef het boek nog heel erg lang in mijn to-read kast staan. In mei ben ik begonnen met een projectje waarbij ik boeken die al enorm lang ongelezen in mijn kast staan eens probeer te lezen. Abandon was één van de gelukkigen die als eerste op mijn nachtkastje belandde.

Voor zover ik wist ging Abandon over een meisje dat was doodgegaan en weer was teruggekomen. Nu wordt ze achterna gezeten door een jongen die ze in de Onderwereld had ontmoet en die haar mee terug wil nemen. Het klonk wel interessant. Ik vond de eerste 150+ pagina’s echter helemaal niet zo interessant. Dat kwam denk ik vooral omdat ik heel veel moeite moest doen om te begrijpen waar Pierce, onze hoofdpersoon, het nou precies over had.

Het boek speelt zich af twee jaar nadat Pierce doodging en weer terug kwam. Inmiddels is ze met haar moeder verhuisd naar het eiland waar haar moeder vandaan kwam om naar een school te gaan voor jongeren met ‘problemen’. Klinkt leuk, toch? Jammer genoeg was dat niet zo. Meg Cabot probeerde door middel van Pierce’s gedachten alle gebeurtenissen die voorafgaand aan het heden (o.a. dood gaan, wat ze meemaakte tijdens haar dood en wat er gebeurde toen ze weer bij kwam) in de eerste 150 pagina’s te proppen. Het was zo warrig! Ik had de grootste moeite om Pierce’s gedachten bij te houden terwijl die van het ene naar het andere tijdstip in het verleden gingen en weer terug. Hierdoor bleef er bovendien niet veel ruimte over voor het verhaal zelf om verder te gaan. Het was vooral veel informatie-dump.

Ja, een beetje teleurgesteld was ik dus wel. Maar toen brak ineens het moment aan waarop Meg Cabot klaar leek te zijn met de info-dump en het verhaal ineens in een sneltreinvaart vooruit ging. In een klap werd er heel veel duidelijk en ineens werd het verhaal ook spannend en wilde ik verder lezen. Alleen jammer genoeg eindigde het verhaal toen ook al snel. Ik ben dus wel redelijk nieuwsgierig naar deel 2 en ik hoop dat Underworld wél vanaf het begin tot het eind weet te boeien.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_559109b366a49_selected-products” products=”1001004011722975″ name=”Abandon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Abandon (Abandon #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *