L&G coverAuteur: Jenna Evans Welch
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: HarperCollins Young Adult
ISBN: 9789402714302
Rating:
4 Eikels
Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.

Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…(Beschrijving Bol.com)
goodreads button

Het was voor mij een verassing toen ik Liefde en Gelato in de bus vond. Ik had hem een aantal keer voorbij zien komen op bol.com, maar meer had ik niet over het boek gehoord. Na het lezen van de achterflap was ik meteen verkocht. Ik moest dit boek lezen!

Dit boek vind ik zeker zo leuk als ik had verwacht, maar ik kan niet zeggen dat het boven mijn verwachtingen uitkwam. Het is een perfect boek voor in de zomer, zeker als je op vakantie naar Italië gaat. Of ja, misschien eigenlijk ook niet per sé. Het verhaal is op een dusdanige wijze beschreven dat het alleen al voelt alsof je door de Italiaanse straten van Florence loopt. De monumenten en bezienswaardigheden worden op een uitgebreide manier beschreven, zonder dat het saai wordt. Daarbij wordt het Italiaanse ijs (gelato) beschreven dat je niets anders wil dan de smaak op je eigen tong proeven. Lekker!

Het verhaal vond ik ook indrukwekkend, al was het wel een beetje voorspelbaar. Ik vond Lina een erg fijn hoofdpersonage, die graag haarzelf is bij anderen. Desondanks ze onder nieuwe mensen komt, blijft ze haarzelf en gedraagt ze zich niet anders in de hoop dat de anderen haar daardoor leuker vinden. Wat ik minder vond aan het verhaal zijn de love triangles die in het verhaal voorkomen. Normaal gesproken houd ik daar al niet van, maar in dit verhaal waren er twee. TWEE. Vre-se-lijk vond ik het! Ik ben ook niet blij met de keuzes die Lina op dat vlak maakt. Als ze sommige dingen op liefdesgebied niet had gedaan, vond ik Lina perfect!

Het leukste aan het verhaal zijn de stukken die in dagboekvorm zijn geschreven door Lina’s moeder. Dat dagboek is geschreven in de tijd dat Lina’s moeder in Florence was, waardoor Lina alle plekken wil bezoeken die haar moeder ook bezocht heeft. Het dagboek staat vol geheimen waar Lina nog nooit van gehoord heeft. Aangezien haar moeder overleden is op het moment dat Lina in Florence is, kan ze niks zelf aan haar moeder navragen. Ik vond dat best zielig voor Lina, maar ik snap ook wel waarom de moeder van Lina er nooit iets over heeft gezegd. De vele geheimen die uitkomen door het dagboek, maken het verhaal zelf een flink stuk spannender. Je wil doorlezen, omdat je wil weten hoe het echt zit.

Liefde en Gelato is dus een perfect boek voor in de zomer, om te lezen onder de zon met een lekker ijsje in je hand. Het verhaal is best spannend, alhoewel het luchtig beschreven is.

Wat is jouw favoriete boek om te lezen in de zomer?

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post