Net als vorige maand hebben wij deze maand weer een Freaky Friday. Dit keer wordt er een boek besproken dat hoort bij de gelijknamige film Het Verlangen. Het Verlangen is een film van Nederlandse bodem die sinds 23 maart in de bioscoop draait, met onder andere Chantal Janzen in de hoofdrol. Ik heb wat voorstukjes van de film gezien toen ik naar andere films in de bioscoop ging, en de film lijkt me erg leuk (met dank aan Chantal Janzen, I love her). Daarom ging ik er ook vanuit dat het boek me aan zal spreken. Of dat werkelijk zo is, lees je in deze review.

Het verlangen cover
Auteur: Anoniem
Pagina’s: 216
Genre: Roman
Publicatie: Uitgeverij Q, maart 2017
ISBN: 9789021404684
Rating:

Marc en Boudewijn Goudemondt zitten in de problemen. Hun uitgeverij heeft dringend een bestseller nodig om niet failliet te gaan. Tussen de ingestuurde manuscripten vinden ze Het verlangen, een literair meesterwerk. Het enige nadeel: de auteur, Herman, blijkt hevig te stotteren en is erg mediaschuw. Hoe goed het boek ook is, de broers weten dat ze met Herman niet aan hoeven te komen bij de media. Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte zich bij de uitgeverij meldt met een beroerd manuscript, zien Marc en Boudewijn mogelijkheden. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman. Maar kan Brigitte iedereen wel overtuigen dat ze literair schrijfster is? En wat als Herman ooit spijt krijgt van de deal?
(Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Ik moet zeggen dat ik bijna nooit een boek heb gelezen dat tegelijkertijd met de bioscoopfilm uitkwam. Natuurlijk ben ik wel naar films gegaan die gebaseerd zijn op een boek, maar in geen van die gevallen kwam het boek dat ik gelezen heb en de film zo goed als tegelijkertijd uit. Ik was dus heel erg benieuwd! Toen Het Verlangen op de deurmat viel, viel het mij pas op hoe dun het boek eigenlijk is. Het boek telt slechts 216 pagina’s. Door de beschrijving van het boek was ik erg benieuwd naar het verhaal, waarna ik snel begon met lezen.

Je duikt als lezer direct de wereld in van Brigitte Hooijmakers, een schoenverkoopsters die wat meer met haar leven wil doen. Daarom besluit ze om boeken te gaan schrijven, maar helaas gaat dit haar niet goed af. Ze is nou eenmaal geen goede schrijfster. Ik moet zeggen dat ik de persoonlijkheid van Brigitte heel erg fijn vind. Ze is een typische schoenverkoopsters die continu over schoenen praat. Ze is een simpel vrouwtje met droge humor en een simpel leven, totdat zij de schrijfster van Het Verlangen wordt. Dat boek is eigenlijk geschreven door Herman, maar hij houdt er helemaal niet van om in de spotlights te staan. Dus besluit de uitgeverij dat Brigitte Herman wordt, en vanaf dat moment staat het leven van Brigitte op z’n kop.

Ze wordt namelijk meegesleurd in een wereld vol schrijvers en literatuur. Een wereld waar ze eigenlijk helemaal geen verstand van heeft. Hieruit volgen hilarische scènes, bijvoorbeeld op het moment dat ze ‘haar’ boek moet presenteren, terwijl zij het boek zelf nog helemaal niet gelezen heeft. Het Verlangen is daarom een luchtig boek om te lezen. Ook door het feit dat het boek niet veel bladzijdes telt, had ik het boek binnen een ruk uit. Hij leest dus fijn weg. Verwacht geen diepgaand verhaal, maar juist een lekkere easy read.

Het verhaal van Het Verlangen lijkt ook simpel te zijn. Geen grote onthullingen worden gedaan, en alles loopt zoals het loopt. Tot aan de laatste paar bladzijdes, want daar wordt wel een onthulling gedaan. Het verhaal in z’n geheel vond ik veel interessanter worden door de laatste twist, juist omdat ik het helemaal niet had zien aankomen. Wat ik ook leuk vind aan het boek, is dat de schrijfster (tot op heden) onbekend is. Ik vraag me hard af wie dit boek geschreven heeft, puur uit nieuwsgierigheid. Misschien heeft ook wel een eenzame man dit boek geschreven, wie weet.

Het Verlangen is een lekker luchtig boek, prima om tussendoor te lezen. Hij leest ook weg als een ‘gewoon’ boek, dus ik merkte niet echt dat het een boek is bij een film.

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post