Review: De Fluisterende Schedel (Lockwood & Co. #2)

De fluisterende schedel Auteur: Jonathan Stroud
Pagina’s: 414
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: LS Amsterdam, september 2015
Rating:
4 Eikels

Na het donker de bel luiden en wachten achter de ijzeren lijn. Griezels en geesten pas op! Lockwood & Co is terug!

Dankzij hun spectaculaire succes met de Schreeuwende Wenteltrap is Lockwood & Co nu een van de meest gevraagde bureaus voor paranormaal onderzoek in Londen.
Hun nieuwe zaak begint op een geplaagd kerkhof, waar de ijzeren grafkist van een sinistere arts wordt opgegraven. Zoals gewoonlijk is Lockwood vol vertrouwen over de afloop. En zoals gewoonlijk gaat alles fout: er komt een huiveringwekkende geest vrij en er wordt een raadselachtig, magisch voorwerp uit de kist gestolen.
Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voor de verwoestende krachten ervan worden ontketend. Het is een race tegen de klok waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun gehate rivalen van Bureau Fittes. Lukt het ze het complot te onthullen? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Nadat het eerste deel: De Schreeuwende Wenteltrap mij aangenaam had verrast, kon ik natuurlijk niet anders dan het tweede deel ook op pakken! Ik verheugde me erop om me weer in de mysterieuze wereld van Lockwood, Lucy en George te storten.

De heerlijke sfeer die ik ook voelde in het vorige boek, komt meteen weer terug. Een wereld geschetst in het oude Londen, geteisterd door geesten en andere vage verschijnselen. Nog steeds kijk je door de ogen van de stoere Lucy, één van de drie ‘agenten’ van Lockwood & Co. Wat me gelijk opviel, was dat het er meteen een stuk geheimzinniger aan toe gaat. Lucy leert (en jij tegelijkertijd ook) haar collega’s steeds beter kennen. Je merkt al snel dat Lockwood iets te verbergen heeft en dit wordt bevestigd aan het eind van het verhaal, dat eindigt met een spannende cliffhanger.

In het boek wordt vooral aandacht geschonken aan één ‘case’ waar Lockwood & Co. aan werken en dat vond ik een klein beetje jammer. Of nouja, jammer, wat mij betreft heeft Jonathan het verhaal flink uitgesmeerd over de pagina’s waardoor het een beetje langdradig werd. Op een gegeven moment wist ik het wel en was ik toe aan de climax waarvan ik wist dat die uiteindelijk zou komen. Ik was dan ook wel erg blij dat de fluisterende schedel een rol had in het verhaal. Om erachter te komen wat de schedel werkelijk voor functie had, werd hij door George blootgesteld aan een aantal onderzoeken. Het was hilarisch om te lezen wat ze allemaal wel niet probeerden. Dit was een fijne afwisseling, al heeft Stroud de eindjes uiteindelijk toch weer mooi aan elkaar geknoopt.

Al was ik niet zo super enthousiast over het tweede deel in vergelijking met het eerste, toch heb ik weer heerlijk genoten. Als je eenmaal bent begonnen met de Lockwood & Co. serie, kun je niet meer stoppen. Zeker na de cliffhanger kan ik niet wachten op deel drie!

Heb jij De Fluisterende Schedel al gelezen? Wat vond jij ervan?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_56e72504ac837_selected-products” products=”9200000040608187,9200000049819888″ name=”fluisterende schedel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post