Review: De Fluisterende Schedel (Lockwood & Co. #2)

De fluisterende schedel Auteur: Jonathan Stroud
Pagina’s: 414
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: LS Amsterdam, september 2015
Rating:
4 Eikels

Na het donker de bel luiden en wachten achter de ijzeren lijn. Griezels en geesten pas op! Lockwood & Co is terug!

Dankzij hun spectaculaire succes met de Schreeuwende Wenteltrap is Lockwood & Co nu een van de meest gevraagde bureaus voor paranormaal onderzoek in Londen.
Hun nieuwe zaak begint op een geplaagd kerkhof, waar de ijzeren grafkist van een sinistere arts wordt opgegraven. Zoals gewoonlijk is Lockwood vol vertrouwen over de afloop. En zoals gewoonlijk gaat alles fout: er komt een huiveringwekkende geest vrij en er wordt een raadselachtig, magisch voorwerp uit de kist gestolen.
Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voor de verwoestende krachten ervan worden ontketend. Het is een race tegen de klok waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun gehate rivalen van Bureau Fittes. Lukt het ze het complot te onthullen? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Nadat het eerste deel: De Schreeuwende Wenteltrap mij aangenaam had verrast, kon ik natuurlijk niet anders dan het tweede deel ook op pakken! Ik verheugde me erop om me weer in de mysterieuze wereld van Lockwood, Lucy en George te storten.

De heerlijke sfeer die ik ook voelde in het vorige boek, komt meteen weer terug. Een wereld geschetst in het oude Londen, geteisterd door geesten en andere vage verschijnselen. Nog steeds kijk je door de ogen van de stoere Lucy, één van de drie ‘agenten’ van Lockwood & Co. Wat me gelijk opviel, was dat het er meteen een stuk geheimzinniger aan toe gaat. Lucy leert (en jij tegelijkertijd ook) haar collega’s steeds beter kennen. Je merkt al snel dat Lockwood iets te verbergen heeft en dit wordt bevestigd aan het eind van het verhaal, dat eindigt met een spannende cliffhanger.

In het boek wordt vooral aandacht geschonken aan één ‘case’ waar Lockwood & Co. aan werken en dat vond ik een klein beetje jammer. Of nouja, jammer, wat mij betreft heeft Jonathan het verhaal flink uitgesmeerd over de pagina’s waardoor het een beetje langdradig werd. Op een gegeven moment wist ik het wel en was ik toe aan de climax waarvan ik wist dat die uiteindelijk zou komen. Ik was dan ook wel erg blij dat de fluisterende schedel een rol had in het verhaal. Om erachter te komen wat de schedel werkelijk voor functie had, werd hij door George blootgesteld aan een aantal onderzoeken. Het was hilarisch om te lezen wat ze allemaal wel niet probeerden. Dit was een fijne afwisseling, al heeft Stroud de eindjes uiteindelijk toch weer mooi aan elkaar geknoopt.

Al was ik niet zo super enthousiast over het tweede deel in vergelijking met het eerste, toch heb ik weer heerlijk genoten. Als je eenmaal bent begonnen met de Lockwood & Co. serie, kun je niet meer stoppen. Zeker na de cliffhanger kan ik niet wachten op deel drie!

Heb jij De Fluisterende Schedel al gelezen? Wat vond jij ervan?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_56e72504ac837_selected-products” products=”9200000040608187,9200000049819888″ name=”fluisterende schedel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: De Fluisterende Schedel (Lockwood & Co. #2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *