Daphne’s eerste e-reader


Een e-reader, ik zat er al een tijd over na te denken. Moest ik er wel of niet aan beginnen? Ik vond het altijd namelijk erg leuk om fysieke boeken te verzamelen, zodat ze prachtig mooi in mijn boekenkast kunnen staan. Maar toen kwam voor mij de dag dat alles veranderde: 22 februari 2017. Op die dag werd namelijk Kobo Plus gelanceerd. Kort gezegd is dat een soort Netflix, maar dan met e-books, voor e-readers van het merk Kobo. Maar ook zou je een app kunnen downloaden, en de e-books op je mobiel of tablet kunnen lezen. IK MOEST DIT ABONNEMENT HEBBEN. Maar ik had nog geen e-reader, dus bestelde ik de Kobo Aura 2nd Edition.

Tijdens het bestellen heb ik besloten om er ook gelijk een hoes bij te doen. Zo wist ik zeker dat mijn nieuwe aanwinst niet beschadigd zou raken. Ik had de e-reader snel in huis, aangezien Bol.com al de volgende dag levert. Ik denk dat ik lang niet meer zo enthousiast ben geweest over het binnenkomen van een pakketje. Natuurlijk vind ik het altijd leuk als de postbode met een pakket van Celebrate Books of een andere bestelling aan de deur staat, maar dit was anders. Dit was iets nieuws. Ik, een e-reader. Wie had dat kunnen denken?

Voorheen was ik namelijk aardig sceptisch over e-readen. Ik kon me totaal niet voorstellen dat zo’n e-reader dezelfde leeservaring zou kunnen bieden als een fysiek boek. Het was toch gewoon van een beeldschermpje lezen. Je slaat geen bladzijden om, de geur van nieuwe boeken dringt je neus niet binnen en je hoeft niet bang te zijn dat wat je leest beschadigt raakt. Ik vond het namelijk wel wat hebben dat je dikke boeken extra voorzichtig moest lezen, omdat je anders de rug zou breken. En daarbij: je kan je gelezen boeken niet in je boekenkast zetten. Niets is toch zo leuk als een volle boekenkast met gelezen boeken?

Al het bovengenoemde is zeker waar. Het is fijner om je boek, na het gelezen te hebben, in je boekenkast te kunnen zetten. Het eerste moment dat je een lang verwacht boek open slaat, kan niet tippen aan het gevoel dat je krijgt als je een nieuw boek aantikt op je e-reader. Dat wil echter absoluut niet zeggen dat ik niet kan genieten van mijn e-reader. Dit kan ik namelijk zeker wel! Ik vind de e-reader een bijzonder goede uitvinding, waar ook veel voordelen aan zitten. Het fijnste voordeel vind ik dat ik nu lekker op mijn zij kan lezen, wanneer ik in bed lig. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt zo. Ik krijg van op mijn rug of buik lezen (in bed) altijd zo’n last van mijn rug, terwijl ik voor het slapen gaan toch altijd wel wat wil lezen. Op mijn zij lezen kreeg ik met fysieke boeken echt niet voor elkaar; de boeken waren te zwaar en hier ging mijn hand van slapen. Kortom: dat was helemaal niks. Maar mijn e-reader maakt het mogelijk!

Natuurlijk ga ik fysieke boeken blijven kopen. Want ja, ik vind een boekenkast vol boeken er nou eenmaal heel erg tof uit zien. Maar mijn e-reader, evenals het Kobo Plus-abonnement, zal ik gaan gebruiken om boeken te lezen waar ik het geld (om eerlijk te zijn) niet voor over heb om te kopen. Zo ben ik begonnen aan de Rosemary Beach-serie van Abbi Glines. Heerlijke serie! Maar om alle 13 de delen nou fysiek aan te schaffen: nee, dank je. Het Kobo Plus-abonnement is hier dus een super goed oplossing op. Ook vind ik het fijn om het abonnement te gebruiken om nieuwe genres te ontdekken. Ik ben het er daardoor zeker mee eens dat e-readers en het abonnement het aanzetten tot lezen toegankelijker maakt.

Ik ben dus dolgelukkig met mijn nieuwe Kobo Aura 2nd Edition en het Kobo Plus abonnement. De e-reader zelf is lekker licht, en niet te groot. Hij heeft een beeldscherm van 6 inch. Op het eerste ogenblik oogde dit wat klein, maar tijdens het lezen had ik er totaal geen last van. Het systeem werkt tot dusver prima, en ook de e-reader zelf gaat lekker lang mee. Ik hoef niet bang te zijn dat de batterij in een klap leeg gaat, zoals bijvoorbeeld wel met je telefoon zo is. Bij het bestellen heb ik gelijk een mooie hoes van Gecky Covers erbij besteld. Zo weet ik zeker dat mijn nieuwe liefde onbeschadigd blijft!

Maak jij ook gebruik van het Kobo Plus-abonnement?

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *