Blog tour: Vogelvrij (spellslinger #1)

The Path Keeper coverAuteur: Sebastien de Castell
Pagina’s: 383
Genre: YA, Fantasy
Publicatie:  September 2017
ISBN: 9789030503101
Rating:

Er zijn drie eisen om Jan’Tep als familienaam te verdienen. De eerste is kracht om je familie te verdedigen. De tweede is het beheersen van hoge magische kunsten. De derde is simpel, namelijk 16 jaar worden. Het was een paar weken voor mijn verjaardag toen ik besefte dat ik aan geen enkele eis zou voldoen.

Wanneer je bent geboren als Jan’Tep en bijna 16 jaar wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan’Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren… 

goodreads button

Een tijd geleden werd mij gevraagd of ik het nieuwe boek van Sebastien de Castell wilde reviewen. Ik kende de auteur al langer en was heel benieuwd naar hem. Na het eerste hoofdstuk te lezen was ik al helemaal verkocht.

Kellen leeft in een brute omgeving waar alles draait om hoe machtig je bent. Haal je de proeven als je 16 bent dan pas word je een echte magiër. Haal je het niet, dan word je een Sha’Tep en word je behandeld als een bediende door iedereen, zelfs je eigen familie. Dit is de angst waar Kellen mee leeft aangezien zijn magie steeds zwakker wordt. Maar ondanks alles blijft hij wel wie hij is. Enorm typerend voor een sterk karakter. Ook laat hij zien dat hij enorm slim is. Om hem als hoofdpersonage te gebruiken was echt een goede keuze. Ook ontwikkeld hij zich enorm in dit boek.

Wist je dat Sebastien de Castell archeoloog, musicus, ombudsman, gevechts choreograaf, docent, project manager, acteur en project strategist is?

Andere karakters die ik enorm tof vond waren Shalla en Ferius. Ik heb lang getwijfeld over Shalla, maar uiteindelijk, als iemand die opgroeit in zo’n omgeving, vond ik haar enorm goed neergezet. Ze is een well rounded karakter en daar houd ik echt van. Zo ook Ferius. Je komt niet veel over haar te weten, maar in dit deel is ze Kellen’s Japie Krekel. Ze is anders, mysterieus en enorm sterk in haar karakter. Ik heb me vaak dood gelachen om deze vrouw. De Castell weet goed hoe hij karakters neer moet zetten.

Het verhaal wordt verteld vanuit Kellen’s oogpunt en zo krijg je een goede blik in zijn leven en wat het allemaal met hem doet. Ook leest het heerlijk weg, aangezien ik al verkocht was bij het eerste hoofdstuk. De vertaling is ook top gedaan. Dit is iets waar ik echt naar kijk en enorm veel waarde aanhecht.

Wist je dat Sebastien de Castell zijn echte naam is?

Ookal trok de cover me echt al aan vanaf het begin, heb ik hem niet heel goed bekeken. Pas toen ik het boek uithad, en nog een keer naar de cover keek zag ik wat het was. Super goed gedaan.

Het enige dat ik een beetje minder vond was de worldbuilding. De focus hier ligt echt op de karakters, die super goed zijn neergezet, maar ik had wel graag iets meer gezien. Misschien in het volgende deel.

Ik vond het een top boek en weer eens wat anders dan alle meiden teen drama die in veel YAs zitten. Sterk boek met een tof verhaal over je eigen keuzes maken en doen wat jij de het dat goed is, ookal is de pad die je dan afgaat heel beangstigend. Ik raad hem zeker aan!


Andere leuke weetjes:

Wist je dat hij een enorme chocolade freak is?

Wist je dat hij Bjorn heeft gespeeld in een ABBA tribute?

Wist je dat hij in Nederland heeft gewoond?

Wist je dat de Spellslinger serie zes boeken krijgt

Wist je dat hij ook nog een andere serie heeft geschreven? De Greatcoats serie.

Wist je dat  zijn advies voor iemand die schrijver wilt worden is: Fearlessly write the book you most want to read.

 

Inmiddels ligt er een prachtig pakje op mij te wachten thuis met het boek en wil ik Meis & Maas enorm bedanken. Morgen gaan we verder bij FantasyWereld en heeft Freya iets leuks voor jullie.

Kende jullie deze auteur al?

Liefs,

One Comment on “Blog tour: Vogelvrij (spellslinger #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *