aangeschoten coverAuteur: M.G. Reyes
Pagina’s: 351
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: HarperCollins Young Adult, september 2016
ISBN: 9789402715309
Rating:
4 Eikels

Het lijkt fantastisch: met zes jongeren gaan samenwonen in een huis aan Venice Beach zónder ouders…

Helaas stapelen de problemen en de foute beslissingen zich al snel op. Een van hen krijgt een geheime affaire met een filmster, een ander houdt iets belangrijks verborgen en een derde neemt risico’s die al hun levens in gevaar brengen. Algauw zet wantrouwen hun vriendschap behoorlijk onder druk!

Maar het wordt nog erger. Door de komst van een ongenode gast raken ze verstrikt in een complot dat niemand zag aankomen, en de enige kans om dit te overleven is samen optrekken… (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Een aantal weken geleden ontving ik een mailtje van uitgeverij HarperCollins of ik Aangeschoten, het vervolg op Losgelaten, wilde recenseren. Het eerste deel vond ik niet echt super, maar ergens was hij wel spannend. Hierdoor wilde ik het vervolg graag lezen. Na het lezen van Aangeschoten heb ik er zeker geen spijt van gehad. Deze sequel viel mij zo veel beter in de smaak dan het eerste deel van de serie!

Vanaf het eerste moment word je als lezer het leven in gesleurd van de tieners die wonen in het huis aan Venice Beach. Het is ongeveer een jaar geleden dat ik het eerste deel heb gelezen, dus ik wist niet meer precies wat het verhaal achter elk personage was. Als lezer krijg je geen introductie als ‘inkomertje’. Dat vond ik minder fijn, omdat ik zo minder snel in het verhaal kwam. Maar na ongeveer 50 pagina’s zat ik helemaal in het verhaal en kwam ik er moeilijk uit. Echt, het verhaal slokte me helemaal op!

Het boek, en deze hele serie tot nu toe, is echt als een soap. Het zal zo een goede serie kunnen zijn op Netflix! Ik had de eerste 100 pagina’s nog niet helemaal in de gaten waar het verhaal naartoe ging, omdat er zo veel verschillende dingen gebeuren. Om eerlijk te zijn is het me nog steeds niet helemaal duidelijk wat precies het doel is van de serie, omdat er bij elk personage verschillende issues spelen. De grote vraag is natuurlijk: zal elk issue worden opgelost…?

Ik vond dit deel echt zo veel leuker dan het vorige deel. Wat ik met name heel erg fijn vond, was dat ik niet steeds het gevoel kreeg dat ik van personage naar personage sprong. Integendeel, de verhalen van de verschillende personages liepen mooi in elkaar over. In dit boek wordt namelijk niet vanuit één perspectief geschreven, maar vanuit het perspectief van de zes tieners. In het eerste deel vond ik dit enorm vervelend, maar in dit deel vond ik dat aspect erg goed uitgewerkt. Verschillende werelden komen samen te vallen, in plaats van dat er zes aparte zijn. Daarbij was ik erg positief over het feit dat het verhaal maar niet stil bleek te staan. Het verhaal leek maar door te gaan, en de ene na de andere spannende gebeurtenis vond plaats.

Als Aangeschoten uit is, zijn er nog heel veel zaken niet opgelost of onthuld. Na het lezen van dit deel heb ik nog steeds erg veel vragen. Hierdoor kan ik niet wachten op het vervolgdeel!

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post