Melisa’s Reading Challenge voor 2017

Misschien heb je hem al bij Esmee voorbij zien komen, ook ik doe mee aan de Grannies Reading Challenge. Dit is een leeslijst die ik samen met Esmee, Thyrze en Emmy heb opgesteld om onze tbr aan te pakken.

Thyrze en Esmee hadden het tijdens de Best of YA sleepover over dat zij de Grannies van de groep waren omdat zij zich ‘s avonds lekker wilde terugtrekken om te lezen en vroeg naar bed te gaan. Emmy en ik sloten ons hier snel bij aan. Ik houd wel af en toe van een feestje, maar als ik mocht kiezen dan heb ik toch liever vroeger naar bed om te lezen.

Mijn tbr die in mijn kast in Nederland staat en op mijn bureau in Engeland ligt loopt echt uit de hand. Ik wil niet eens tellen hoeveel het er zijn, maar met events zo als YALC en TAS waar er veel auteurs komen waar ik toch een boek van wilde hebben, wordt mijn tbr monsterlijk. Deels ook mededankzij de achterlijk goedkope deals in Engeland. Ik ben van plan om mijn tbr een kopje kleiner te maken in 2017.

Beetje lastig omdat ik natuurlijk in Engeland woon, maar voordat ik terug ga ga ik een mooi lijstje opstellen. En de Grannies Leeslijst gaat mij daarbij helpen.

De Grannies Leeslijst:

 • Een boek met een blauwe cover
 • Een gekregen boek
 • Een klassieker voor kinderen
 • Een serie uitlezen
 • Een boek met meer dan 400 pagina’s
 • Een vertaald boek
 • Een boek van een Nederlandse auteur
 • Een aanrader van een vriend/in
 • Een recensie exemplaar/ARC
 • Een boek uit een boekenbox
 • Een boek met minder dan 250 pagina’s
 • Grannies pick
 • Een gewonnen boek
 • Gebaseerd op een sprookje
 • Een gehypet boek

Voor een aantal heb ik al iets in gedachten, maar voor twee ben ik al zeker. Ik hoop deze week met Heartless de boek uit een boekenbox te kunnen afstrepen. En ook al ben ik te laat voor de readalong wil ik Riders lezen voor een vertaald boek.

Ik doe tegelijkertijd ook mee aan de #BritishBookChallenge17 hier is het de bedoeling om minimaal 12 boeken van Britse auteurs te lezen. Moet wel lukken in Engeland denk ik zo. Melinda Salisbury en Holly Bourne staan bijvoorbeeld al op mijn lijstje.

Mijn Goodreads Challenge staat op 100 waarvan ik er al 5 heb gelezen. Okee was manga maar toch, het telt. Vorig jaar las ik er 71 van de 100, en het jaar ervoor 102, ik hoop het dit jaar weer te halen.

Wat is jouw Reading Challenge voor 2017?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post