Top 5 winkels in Londen

Melisa
Ook al was ik al vaker in Londen geweest, leer je een stad past echt kennen als je er woont. In de afgelopen 2 maanden zijn deze winkels favoriet geworden.

imageThe Works
Wij hadden vroeger in Castricum ook een soort The Works, volgens mij heette die Spot. Deze winkel heeft alles van agenda’s tot knutsel spullen, maar ik ga er altijd even kijken voor de boeken. Ik heb bijvoorbeeld alle Iron Fey boeken daar voor 10 pond gekocht. Of de Legend serie van Marie zou voor 8 pond. Er ligt altijd wel wat tofs! Helaas shippen ze nog niet naar Nederland.

imageimage

Cath Kidson
Deze kleding winkel ligt wat aan de prijzige kant maar ik vind hun kleding zo leuk! Een beetje vintage met een modern vleugje. En ze hebben een boekenjurk! Jaja ik heb hem gekocht en ben helemaal blij. Hij heeft zelfs zakken.

 

 

 

image

 

Waterstones Piccadilly
Waterstones kennen we natuurlijk allemaal, maar dit is de grootste van Europa en hij is zo mooi! Ook hebben ze vaak toffe auteurs die langskomen.

image

 

Umai
Japans eten en sushi is bij mij favoriet en ik was toch zo blij dat ik helemaal verstopt achterin het winkelcentrum bij mij deze winkel vond. Dit is niet de All you can eat variant sushi maar toch echt meer legit. Je kan van alles voor thuis kopen, maar ook hapjes en echte ramen (noedels) om daar te eten. En de prijzen zijn nog best oké. Nog een plus, ze maken Onigiri (rijstbal). Heerlijk om als lunch mee te nemen.

image

 

Hummingbird Bakery
Dit moet je echt een keer zien. Deze cakes zijn niet normaal mooi, en lekker! En twee hoeraatjes voor mij, hij zit dicht bij school. Ze hebben van alles, Rainbow cake, salted Carmel cupcakes, lemon and poppyseed cake, ik weet nooit wat ik moet kiezen.
image

imageWaar ik nog niet heen ben geweest, maar wat ik wel graag wil zien is de pop-up store House of MinaLima. Deze winkel is van de grafische ontwerpers van Harry Potter. Zij hebben van alles gemaakt, van bijvoorbeeld de Daily Prophet tot de Sirius Black “Wanted” poster. Een aantal van deze producten zijn nu te koop in hun pop-up store. Ook is het schijnbaar een beetje een art gallery waar je hun werken kunt zien. En de vloer is een grote Marauder’s Map! Ik moet hier dus zeker naar toe. Volgens mij blijft deze store in Soho t/m februari, dus kom je binnekort naar Londen sla hem dan zeker niet over. Ik denk dat ik heb van de week met Katja even ge bekijken.

Wat zijn jouw favoriete shops in Londen?

Liefs,
Melisa

5 Comments on “Top 5 winkels in Londen”

  1. Oh die boekenjurk! Die ziet er echt geweldig uit. Ik heb dat keuze-probleem ook met de boeken van The Hummingbird Bakery. Vorige week kocht ik het derde boek zodat mijn verzameling nu volledig is maar dat maakt het kiezen uiteraard alleen maar moeilijker. Ik ben echter fan van hun witte chocoladekoekjes met cranberries, van hun blondies, … Het lijkt me leuk om ooit eens echt bij hen een gebakje te proeven maar in de tussentijd maak ik hun recepten dus nog eventjes gewoon in mijn eigen keuken.

  2. Wat een fijne tips! Ik ga over 2 weken een paar dagen naar Londen en de Waterstones stond uiteraard al op m’n lijstje. Maar ondanks dat ik een jaar in Londen woonde kende ik de rest niet, dus die gaan meteen op m’n to-do lijst. Grappig dat je zo’n grote stad na een jaar eigenlijk nog niet kent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *