Stage bij de London Book Fair


In januari startte ik mijn stage bij London Book Fair en nu is het alweer bijna voorbij. Kijk je mee naar een typisch dag?

In januari ben ik begonnen bij de London Book Fair in hun kantoor bij Reed in Richmond, dat net buiten Londen ligt. Door mijn opleiding ben ik met deze Book Fairs in contact gekomen. Zelf ben ik er nog nooit geweest, want eigenlijk zeggen ze dat wanneer je geen opleiding in publishing doet, of een auteur bent of iemand van een uitgeverij, dat je daar niks te zoeken hebt. Maar boy, are they wrong.

Gedurende mijn tijd bij LBF (die helaas eindigt volgende week), heb ik alles kunnen leren over hun seminars en sprekers en over het event zelf. En alle dingen die voorbij komen zijn zo tof! Ik weet zeker dat een aantal van jullie sommige seminars heel interessant zouden vinden. Van ‘Hoe maak je nou een goed kinderboek?’, tot ‘Wat is de toekomst van academische publicaties?’. Er is voor iedereen wel wat. Ik ben natuurlijk volgende week te vinden bij de Children’s Hub en bij de Graphic Novels. Kijk maar eens op de website. Misschien zie je wel wat tofs en wil je er volgend jaar heen. Studenten gaan gratis.

De afgelopen paar weken ben ik vooral bezig geweest met Social Media, Research naar de sprekers en proeflezen. Ook heb ik gewerkt met een programma dat Canva heet. Ik houd er nu echt van. Ook is het heel tof om te zien als mijn plaatjes voorbij komen op de LBF Facebook-pagina, of op hun Twitter.

Ze lieten mij per dag veel verschillende dingen doen. Ik was daar elke woensdag en vrijdag. Ik kon de dag beginnen met plaatjes maken op Canva over hun Rights conferentie en hun Scholar conferentie en die dan inplannen voor de komende paar dagen. Dan kon ik verder gaan met het proeflezen van hun event-boekje of plattegrond. Ik ben erachter gekomen dat ik heel goed ben in proeflezen. Dit verbaasde mij echt, aangezien ik dyslectie heb. Ik weet wel dat mijn dyslectie in het Engels minder is dan in het Nederlands, maar voor dit soort precisiewerk ben ik schijnbaar erg geschikt. Ze stelde ook voor dat ik ging werken in een Editorial role. Dat wil ik inderdaad wel doen, maar nadat ik een paar jaar in marketing heb gewerkt.

Wat ik ook de afgelopen tijd heb heb gedaan is een venue gezocht voor hun volgende conferentie. Ik moest hotels zoeken voor 150 mensen om een weekend te verblijven rond Manchester. Daarna moest ik alle hotels bellen om te zorgen dat ze me een pakketje stuurden met alle info en prijzen. Dit vond ik nog best spannend.

Volgende week is het zo ver. Mijn dinsdag, woensdag en donderdag zullen in het teken staan van LBF. Ik mag waarschijnlijk ook een paar mensen interviewen. Auteus die er zullen zijn zijn o.a. Sara Barnard en Sarah Crossan. Ik zal dinsdag Facebook Liven vanaf de LBF. De daadwerkelijke tijd zal ik nog even laten weten, maar heb je vragen voor mij of mensen die ik ga interviewen, stel ze dan zeker tijdens het Facebook Live Event.

Zie ik je daar? 

Liefs,

3 Comments on “Stage bij de London Book Fair”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *