Stage bij Bloomsbury

Een paar maanden geleden gingen we met uni voor een opdracht naar het hoofdkantoor van Bloomsbury in Londen en na een presentatie kwamen er een paar alumni van de City Publishing MA met ons te praten. Zo kwam ik in gesprek met iemand van Marketing en Publicity bij de Children’s en YA afdeling. Ik vertelde haar dat ik heel graag stage zou willen lopen op haar afdeling. Ik mocht haar mijn CV sturen en zij zou het doorsturen naar HR. Een paar weken later kreeg ik de mail met of ik stage wilde lopen bij Bloomsbury op de Children’s en YA Marketing en Publicity afdeling! Zo begon ik mijn avontuur bij Bloomsbury op 22 mei.

Ik moest me om 9.30 melden en eerst kregen we een rondleiding door het gebouw. Na deze tour werd ik opgehaald door Katrina (Dezelfde persoon die ik al eerder had gesproken over iets SJMs). Ook van haar kreeg ik een kleine rondleiding met dingen die ik zou moeten weten. Zo gingen we naar Editorial, de marketing kast en de mail room. Daarna bracht ze me naar het kantoor waar ik de meeste tijd zou spenderen de komende twee weken, de Marketing en Publicity afdeling voor Children’s and YA.

Ze zitten met z’n 14en in het kantoor die HELEMAAL vol hangt met Harry Potter. Het was even alsof een hemel open ging. Ik wilde nog wat foto’s maken door de week heen, maar helaas mocht het niet. Maar alles ligt vol daar. Er hangen HP vlaggen, de house boeken lagen er al, ik zal SJM dingen liggen en alle boeken die dit jaar uitkomen lagen al in de kasten. Wellicht heb ik ook al de binnekant van de nieuwe illustrated versie gezien van De Gevangene van Azkaban.

Door de dagen heen kreeg ik verschillende taken, maar 2 stonden er vast. Om 11 uur spullen naar Editorial brengen, en weer dingen terug brengen, en ook gelijk de post halen. En s’ middags nog een keer de post halen. Die eerste dag heb ik pakketjes voor een meeting met sales people moeten binden, een powerpoint moeten editen voor ze, research moeten doen voor bedrijven die samen zouden willen werken voor verschillende boekn die binnekort uitkomen. Het was fantastisch. Zo moe als ik was na een dag bij LBF, zo happy kwam ik thuis.

De rest van de week heb ik ook nog dingen gedaan voor education, zoals in een spreadsheet uitvinden of een school primary of secondary was, niet heel leuk, maar wel hard nodig. Ook heb ik voor haar boeken in de kasten geteld. Verder heb ik zo’n 150 copies van Prison of Ice & Snow moeten opsturen, ik mocht er zelf ook een. Hoogte punt van dag drie was dat ik de middag mocht doorbrengen met het lezen van de Thone of Glass boeken, opzoek naar quotes van en over Chaol, voor een party pakket. (ik weet nu ook hoeveel pagina’s dit boek krijgt OMG).

Ik heb heel veel showcards moeten maken en opsturen. Dat zijn die kaarten/posters die je ziet als er een auteur langs komt. Ook heb ik hele mooie HP pos pakketten opgestuurd. (ik krijg er waarschijnlijk ook een!). Nog meer boeken opgestuurd. Nieuwsbrieven gemaakt voor de Picture books. Heb ik winnaars mogen kiezen voor een wedstrijd, en boeken naar hun gestuurd.

De allergrootste opdracht van deze twee weken was een beetje een haast klus geworden. Ze had gezegd dat ik het ergens in deze twee weken moest doen, maar niet gezegd dat er een eind datum op zat. Ik moest de Frankfurt Rights brief maken. Dat is dus een word document met daarin precies hoe ze het boekje met al hun boeken erin moeten maken. Met op welke pagina wat komt, en alle info over de boeken. Hiervoor moest ik in een programma genaamd Biblio. Hier staat dus alles in over hun boeken. Ik had het alleen nog nooit gebruikt, dus dat werd me eerst geleerd. Het heeft me moeite gekost maar uiteindelijk had ik het 50 pagina document af. Het werk deed me denken aan mijn tijd bij het AMC, heeel veeel plakken en knippen, maar wel in een keer goed.

Aan het einde heb ik nog wat dingen naar Celebrate Books gestuurd en toen was mijn avontuur toch echt voorbij. Ik had taart mee en bedankte hun. Zelf kreeg ik ook een groot bedankje, goede feedback en 6 mooie boeken mee naar huis.

Hopelijk kom ik er nog een keer terug om te werken, want het waren echt 2 amazing weken.

Wat is de stage die jij nou echt super vond?

Liefs

11 Comments on “Stage bij Bloomsbury”

  1. Ik vind dit echt zoooo leuk voor je. Eigenlijk was ik van plan om mijn Hufflepuff verjaardagseditie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone rechtstreeks bij Bloomsbury te bestellen maar toen bleek het boek meer te kosten dan bij Amazon.de Ên er kwamen nog verzendkosten bij. Gek genoeg kreeg ik het boek ook sneller toegestuurd dan dat het volgens Bloomsbury werd gepubliceerd. Ik had het immers al drie of vier dagen eerder in huis. Jammer genoeg wel zonder Hufflepuff-bladwijzer want die zat er enkel bij Bloomsbury bij. Veel plezier op je geweldige stageplek.

    Mijn stages waren telkens in bibliotheken dus dat was ook leuk om te doen. 😉

    1. Ja bij Bloomsbury is de prijs vast & amazon mag prijzen aanpassen. Oh Jaa bieb lijkt me ook best leuk! 🙂

  2. Dit klinkt echt als een fantastische stage! Jammer dat het maar twee weken duurde, lijkt me. Maar hopelijk heb je zo wel goede connecties opgedaan 😀

  3. Wauw, dat moet wel dÊ droomstage zijn geweest! Zo te zien heb je je echt geamuseerd. 🙂 Ooit zou ik dat ook wel eens willen doen. Maar tja.

  4. Damn, dat is toch wel echt een rete gave ervaring zeg, stage lopen bij Bloomsbury!!!
    En wat een wereld van verschil met mijn eigen favoriete stage, lol : dierenarts assistente paraveterinair wat inhoudt dat ik ondersteun en zelfstandig handelingen uitvoerden in een praktijk zoals assisteren tijdens operaties enz. Echt suuuupergaaf! Maar een stage lopen bij Bloomsbury? DSBGFHDBGFHBDFGDFG.. Een droom haha 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *