Mijn TBR-probleem

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMijn TBR is groot. Heel groot. Zo groot dat mijn TBR stapel inmiddels een eigen kast heeft. Eentje van halve grootte weliswaar, maar toch. Een eigen kast. Ik denk dat ik meer dan honderd ongelezen boeken in mijn kasten heb staan. En een bekend probleem bij boekenliefhebbers: je koopt of krijgt er toch steeds weer nieuwe boeken bij. En nu lees ik wel honderd boeken per jaar (ik zit momenteel al op de 102!), maar gezien de toestroom aan boeken vrees ik dat ik nooit van die TBR af kom.

En dat is natuurlijk zonde, want er staan een hele hoop prachtige boeken te wachten om gelezen te worden. Boeken die ik ongetwijfeld geweldig zou vinden – als ik ze zou lezen. Toch kies ik steeds voor de boeken die net binnen gekomen zijn. Die zijn natuurlijk net uit en maken heel nieuwsgierig. Toch merk ik aan mezelf dat ik de laatste tijd steeds meer de boeken die ik al heb staan de kans wil geven om gelezen te worden.

In de Celebrate Books Box van september zat een prachtige kaart, ontworpen door Emmy, van een lege boekenkast die je zelf in kunt vullen met boeken die je nog wil lezen. De boekenkast ziet er een beetje uit zoals de mijne, al is die van mij helemaal volgepropt. Inmiddels heb ik die kaart ingevuld (zoals je kunt zien op de foto  hierboven) en hangt hij aan de zijkant van één van mijn kasten.

Ik heb de kaart expres ingevuld met zowel nieuwe boeken, als boeken die al een tijdlang op mijn TBR staan. Zo hoop ik sneller wat oudere boeken te lezen, want ja, die kaart moet uiteraard volledig ingevuld worden! Ook heb ik met mezelf afgesproken om na een nieuwer boek een wat ouder boek te pakken. Om en om dus. Hopelijk werkt ook dat om die ongelezen pareltjes in mijn kast eens te ontdekken!

Worstel jij ook zo met je TBR (of beter gezegd: met het verminderen van je boeken op die TBR)? Heb jij nog tips voor mij om eens door die TBR te komen? Laat dan vooral een reactie achter! Ik ben benieuwd.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

6 Comments on “Mijn TBR-probleem”

  1. Herkenbaar! Ik heb mijn boekenkast kaart ook ingevuld met nieuwe en oude boeken. De nieuwe boeken zijn dan recensie exemplaren en oude boeken, de boeken die al een poosje op mijn TBR stapel liggen. Inmiddels heb ik al vier boeken gekleurd!

  2. I know the feeling! Ik heb een regel voor mezelf, en dat is: ik mag pas 1 nieuw boek kopen/lezen als ik een oud(er) boek uitheb. Dat lijkt wel redelijk te werken (hoewel de ‘wil ik nog een kopen’-lijst ook al gigantisch groot is, en daarmee mijn ‘mentale TBR’ ook echt huge). Er zijn gewoon veeeeeel te veel leuke boeken.

  3. Tips heb ik jammer genoeg niet vermits ik hetzelfde probleem heb. Recensieboeken krijgen steeds voorrang en daardoor kom ik minder snel aan eigen boeken toe. Ik probeer wel om er af en toe een eigen boek tussen te nemen maar dan voel ik me schuldig omdat de uitgeverij wat langer op hun recensie moet wachten. Momenteel staan er zo’n 120 ongelezen boeken op me te wachten én heel wat van hen zou ik heel graag een keertje willen lezen. Misschien ga ik mezelf echt nog eens een week offline moeten voorschrijven en dan maar volop boeken lezen in plaats van blogposts, FB-statussen, tweets en instagram-posts. 🙂

  4. Ik heb hetzelfde probleem. Boeken kopen is nu eenmaal makkelijker en sneller dan ze uitlezen, haha. Ik probeer elke maand een mix te maken van nieuwe gekochte en wat oudere boeken van mijn tbr maar dat lukt ook niet altijd even goed. 🙂

  5. Haha, dit is zoooo herkenbaar! Ik zit ook op meer dan 100 ongelezen boek en ik krijg meer nieuwe boeken binnen dan dat ik er uit lees. Oeps. Het is een heftig probleem, haha.

  6. Super herkenbaar! Tot 1,5 jaar terug kon ik mijn TBR nog redelijk bijhouden… maar nu… Echt, het mag een wonder zijn als ik die planken ooit leeg krijg. Maar het is wel een doel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *