Get to know me: Melisa


Het is zondag dus we hebben weer een Get to know me post voor jullie. Vandaag kunnen jullie lezen over een paar dingen die ik, Melisa, graag naast het bloggen doe. Misschien hebben jullie hier en daar al wat dingen opgepikt.

Cosplayen en Conventies
Ik ben 6 jaar geleden voor het eerst naar Chibicon geweest. Dit was het laatste jaar voor deze con maar het smaakte wel naar meer voor mij. Ik keek al veel anime en las veel manga, o.a. Naruto, Bleach, Alice 19th en Shugo Chara!. Ik was dan ook verkleed als Utau van Shugo Chara!. De paar jaren daarna heb ik outfits gekocht zoals Kotomi van Clannad en een maid. Hiermee ben ik naar Tsunacon gegaan. Ook ben ik zelf outfits gaan maken zoals Hinata van Naruto, Ako van KissxSis, en mijn ultieme trots Elsa. Deze outfits waren voor Abunai!.

kostuums

Een paar jaar geleden ben ik wat rustiger geworden met alle cons en ging ik eigenlijk alleen nog naar Abunai!. Deze con is super gezellig. Je zit een volledig weekend in hotel Koningshof in Veldhoven. Het heeft alles wat andere cons ook hebben, een Dealerroom met alles wat je hartje begeerd aan anime, manga en merchandise, ook kan je hier Japans voedsel vinden. Je hebt o.a. cosplay compos waarin iedereen zijn kostuum laat zien waaraan hij/zij heel hard heeft gewerkt om het zo authentiek mogelijk eruit te laten zien. Je kan meedoen aan allerlei Japans gerelateerde workshops. Vaak doe ik mee aan de kookworkshops. Je hebt een karaoke bar, een maid cafe, een ddr room, game room, Japanse spelletjes en nog veel meer. Maar ik ga vooral voor de gezelligheid. Ik heb een clubje mensen die er standaard zijn, nadat de dag voorbij is gaan we het hotel onveilig maken door bijvoorbeeld tot laat in de nacht Cards Against Humanity te spelen. Wat een top spel!

Dit jaar ben ik ook naar Comiccon geweest zoals jullie in de desbetreffende post hebben kunnen lezen en ik juli ga ik net zoals vorig jaar weer naar YALC in Londen met de Boekbloggers in het Wild. Thyrze en Monica gaat dit jaar ook mee!

Schminken
Tijdens Japan markt een paar jaar geleden werd ik opgetrommeld om te gaan schminken, ik vond dit zo leuk dat ik een bedrijfje ben begonnen, Kumadori en daarmee sta ik al 4 jaar op Abunai! We maken de leukste dingen. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Ik heb ook bijvoorbeeld Het huis van de Nacht tattoos gemaakt toen P.C. Cast in Nederland was. En ik schminkte op het afgelopen Best of YA event en kon je bij mij een Factie tattoo halen.

kumadori

Ik hoop hier nog veel meer mee te kunnen doen. Je kan ons vinden op facebook: Kumadori

Cosplays maken
Hoewel het natuurlijk heel makkelijk is om een kostuum te kopen zoals ik een aantal keer heb gedaan, is het natuurlijk mooier om het zelf te maken. Mijn Hinata en Ako kostuums waren niet zo moeilijk om te maken. Het enige wat ik bij Hinata heb gemaakt is het vest, de broek heb ik gewoon aangepast en het shirt gekocht. De schoenen heb ik ook aangepast. Bij Ako heb ik een plooirokje en een blazer gemaakt. De blazer was nog wel een beetje lastig, maar gelukkige heb ik een hele lieve mama.

gemaakte kostuums

Mijn earth fairy kostuum was nog knap lastig. Ik wilde namelijk een open rug, off shoulder straps en geen bh aan. Uiteindelijk was het gelukt door er een soort korset van te maken en er een bh in te naaien. De rok was geen probleem en mijn schoenen ook niet. Het meeste werk heb ik toch echt wel in mijn Elsa kostuum gestoken. Deze moest perfect van mij want mocht je het nog niet weten, ik ben een Frozen fanaat. Het kostuum bestaat uit 4 delen. Een rok, een shirt, een bustier en een cape. Ook hier was de rok geen probleem, het shirt en de cape ook niet, maar die bustier! Ik heb 2000 paillette besteld en nadat het topje was gemaakt heb ik, met de hand, alle paillette erop zitten naaien. Maar het resultaat mocht er dan ook wel wezen. Let niet op de pruik, die heb ik teruggebracht, mijn nieuwe pruik die ik op Comiccon heb gekocht is veel mooier.

Cosplayen jullie wel eens? of ga je ook wel eens naar een con?

Liefs,
Melisa

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post