Het is zondag dus we hebben weer een Get to know me post voor jullie. In januari besloot ik dat ik een nieuwe studie wilde doen. De richting kunnen jullie denk ik wel raden. Media en communicatie, om bij een uitgeverij in Londen te gaan werken.

Sinds ik in aanraking ben gekomen met uitgeverijen in Nederland ben ik erachter gekomen dat ik het gelukkigst ben als ik hiermee bezig ben. Ookal heb ik gestudeerd voor docent Engels en vind ik het heerlijk om de kinderen te helpen, ik heb niet echt op scholen gewerkt die bij mij passen. Of als ze wel bij mij paste mocht ik er niet lang werken. Ik ben namelijk invalkracht. Dit heeft mij zo de grond in geboord dat ik wat anders moet doen, en wat beter dan werken met boeken en auteurs.

Best of YA Promoteam
image
Jullie hebben ons er al vaker over gehoord, maar het Promoteam was een van de beste dingen die mij ooit is overkomen. Ik had in de zomer van 2013 meegedaan met de brainstorm bij Van Goor en daar vertelde ze ons dat ze zaten na te denken over een Promoteam voor YA en ik vond de brainstorm zo leuk dat ik zeker interesse had. Voor deze brainstorm had ik eigenlijk nooit wat in het boekenvak gedaan. Ik hield van boeken, maar had nooit bedacht dat ik daar iets mee kon doen. Pas toen een vriendin van mij wees op de brainstorm ben ik erover na gaan denken.

Toen ik het mailtje kreeg dat ik bij het Promoteam zat was ik super blij! Ik zat toen in Engeland en was bezig met mij laatste jaar van mijn studie. Officieel zou ons jaar 1 januari beginnen en dat kwam mooi uit, want dan zou ik weer in Nederland zijn. Het was een super tof jaar.

Op de een of andere manier klikte het met iedereen van het Promoteam. Zelfs al bij de eerste ontmoeting in de YoghurtBarn in Amsterdam voor een High Team met Lauren Kate. Zelfs zo dat Katja bij mij bleef slapen om bij het event te zijn terwijl we elkaar niet goed kende, en alleen wisten dat we een gemeenschappelijke vriendin hadden. Ik heb tijdens dit jaar zoveel leuken dingen gedaan. In boekhandels geholpen, op events geholpen, brainstormsessie gehad op de uitgeverij, helpen meekiezen of ze boeken moesten aankopen, auteurs geïnterviewd en nog veel meer. Ik maakte altijd tijd vrij om overal aan mee te doen. Hier was ik thuis en gelukkig. Ook heb ik er super lieve vriendinnen aan overgehouden. Veel van de meiden spreek ik nog vaak, en we spreken ook vaak af.

Booknuts
Logo Booknuts 1
Tijdens de herfst/winter van 2014 beseften we dat ons jaar bijna voorbij was. Natuurlijk zouden we niet helemaal weggaan, maar we werden meer backup voor het echte promoteam van 2015. Daar was ik erg blij mee. Maar toch, ik wilde meer. Dus besloten we Booknuts op te bouwen.

Ook hier heb ik geweldige dingen mogen doen, niet allemaal speciaal voor Booknuts, maar je het hebt er wel over kunnen lezen hier. Bijvoorbeeld de Teen Author Smash in Parijs, de Boekbloggers in het wild, boekenfeestjes, auteurs ontmoeten en noem maar op.

Master Media en Communicatie
image
Toch begon het enorm te jeuken om meer te doen met boeken. Ik gaf les, maar buiten een paar mooie momenten werd ik hier niet echt gelukkig van. Pas als ik weer bezig was met boeken was ik happy. Ik ging opzoek naar een studie die me kon helpen op een uitgeverij te werken, maar ik wilde hem wel in Engeland doen, want Engels is toch meer mijn ding. Mijn droom is om bij HarperCollins in Londen te werken. Eerst natuurlijk mijn studie doen en stage lopen. Ik ga deze studie volgen aan de City University London.

In Engeland hebben ze een heel ander systeem dan hier. Je krijgt een classificatie mee met je diploma. Je hebt een 1st, dan sta je gemiddeld een 9 á 10; met een 2.1 sta je tussen 8 á 9, 2.2 een 7 á 8, en met een 3rd tussen de 6 en de 7. Daar onder ben je natuurlijk niet geslaagd. Om in de meeste master opleidingen te komen in Engeland heb je minimaal een 2.1 nodig. Het is dus niet zo als bij ons waar je met veel werk overal kunt komen. Gelukkig had ik een 2.1 dus mocht ik gewoon mijn studie doen. Ik begin in september, maar ik stop zeker niet met Booknuts!

Wel heb ik mijn eigen blog gemaakt in het Engels genaamd Princess of Reading. Emmy heeft de banner gemaakt en ik vind hem super! Thank you love. Hierop zul je veel kunnen lezen over mijn avonturen in Londen. Ik heb er zin in!

Heb jij ooit een studie willen doen in het buitenland?

Liefs,
Melisa

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post