De verhuizing naar Engeland

Melisa

Zondag is gereserveerd voor persoonlijke posts, dus vandaag vertel ik jullie over mijn eerste twee weken in Londen. In mijn vorige zondag post konden jullie de boeken zien die ik meenam. Dat zijn nu al niet meer de enige boeken die op mijn plank staan. Hieronder een paar hoogte punten.

Wonen in Londen
Wonen in Londen is net iets anders dan wonen in Wolverhampton of zelfs Amsterdam. Londen is zo groot. Natuurlijk ken ik het centrum best goed, maar ik moet veel ook naar buiten reizen. Ik woon zelf nu in Stratford, en ik kan met 25 min op Oxford street zijn, maar om naar school te komen doe ik er, ook al is het hemelsbreed dichterbij, 35 min over. Het scheelt niet veel qua tijd, maar ik vond het zo’n rare gewaarwording.

De vorige keer had ik mijn vriendinnen bij me, maar nu ben ik alleen en mijn huisgenoten zijn niet heel spraakzaam en veel aan het werk. Wel ben ik super blij dat ik mijn jeugd vriendinnetje Hanaa weer heb ontmoet. De laatste keer dat ik haar zag was ik 12. Een jaar daarna verhuisde ze hier heen. Het was dus geweldig dat we nu hier konden afspreken. Ook heb ik een meisje uit Amerika ontmoet, zij zit ook in het Air Awakens streetteam en we kwamen er achter dat we beide naar Londen gingen verhuizen. Mijn klasgenoten heb ik inmiddels een beetje leren kennen en zij zijn ook heel gezellig. Maar ik mis mijn bookloves wel heel erg. Gelukkig appen we dagelijks. Over 2 weken kom ik weer even thuis voor Thryze haar verjaardag dus dan zie ik iedereen gelukkig weer.

imageOpleiding
Ik ging naar Londen met het idee dat ik Media en Communicatie ging doen, maar toen ik een uitgever keuze vak wilde toevoegen werd mij gevraagd waarom ik niet gelijk de Publishing MA ging doen. Ik dacht waarom ook niet. Maandag ochtend had ik namelijk een M&C lecture, maar daar werd ik niet echt blij mee en die middag mocht ik kijken bij Creating and Managing Intellectual Property. Daar leer je van alles over het proces tussen de auteurs, agent, uitgever, marketing en het publiek. Met deze ene les was ik al overtuigd. De mensen waren gezelliger, de docenten fantastisch en de lessen heel interessant. Andere lessen die ik heb zijn: Business and Marketing in Publishing; Digitisation and Publishing en Publishing History and culture. Ook gaan ze me helpen om bij HarperCollins, of Pinguin Random house, of Walker books stage te gaan lopen.

Deze vakken die ik nu heb zijn voor het eerste semester en een van de projecten die ik moet doen voor mijn cijfer is een Imprint bedenken voor een uitgeverij die linken aan 3 boeken de we zouden willen uitgeven en dit mogen we presenteren in de boardroom van die uitgeverij! Ik vind het zo tof! Ook gaan we naar Bloomsbury en naar de Frankfurt Boekenbeurs.

Het volgende semester mag ik een vak kiezen en heb ik natuurlijk stage. In het derde semester heb ik als het goed is nog steeds stage en moet ik mijn scriptie schrijven. Ik ben dus nu heel hard aan het bedenken wat ik zou willen onderzoeken. Als je een idee hebt, vertel me maar gerust haha.

School wordt dus enorm tof!

Princess of Reading/Events
Ik vind het enorm lastig om in Engeland als blogger erbij te komen. Het is helemaal opnieuw beginnen zonder connecties. Maar ik ga er gewoon voor! Ik heb mijn mooie naambordje met Booknuts en Princess of Reading en naar ieder event dat ik ga doe ik hem op en schrijf ik er later over op mijn blog.

Van de week ben ik naar Dark Tales and Fantastical Worlds: Mythology and Folklore in YA in Waterstones geweest. Hier waren Laure Eve en Peadar Ó’Guilín bij. Lauren hebben vele van jullie in Nederland gezien, ik ook. Maar daarom vond ik het juist leuk om haar hier ook weer te zien. En ze herkende me, dat vond ik ook tof. Peadar kende ik niet, maar zijn boek The Call klonk zo tof! Ik heb hem dan ook gekocht en laten signeren. En toen ik toch bezig was, ook voor Emmy haha.

Aankomende weken komen er nog meer toffe events aan. Sarah J Maas komt naar de UK, evenals Leigh Bardugo en Rainbow Rowell. Ook ga ik naar Cornelia Funke van de Inkheart serie en komt Jim Kay het nieuwe geïllustreerde Harry Potter boek signeren. Ik ga me dus zeker niet vervelen de komende tijd.

Liefs,
Melisa

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post