Daphne’s Reading Challenge 2017


We kennen het allemaal wel: de Goodreads Reading Challenge. Dit is het vierde jaar dat ik aan deze challenge meedoe. In 2014 las ik 99 boeken (net geen 100, dat was echt zuur), in 2015 las ik er 112 en vorig jaar las ik in totaal 82 boeken. Ik ben tevreden! Ik vind deze challenge vooral heel erg fijn omdat hij laat zien welke en hoeveel boeken ik gelezen heb in het jaar. Ook in 2017 ben ik van plan om aan deze challenge mee te doen, en wil ik hier een aantal ‘regels’ voor mezelf aan hangen.

Het doel
Het doel dat ik gesteld heb voor 2017 is dat ik in totaal 90 boeken ga lezen. Dat zijn er een aantal meer dan vorig jaar. Vorig jaar is best een druk jaar voor mij geweest, aangezien ik in dat jaar afstudeerde en begon aan de universiteit. Hierdoor heb ik veel minder kunnen lezen dan de jaren daarvoor. Ik heb nu een half tussenjaar, aangezien de master in september begint. Tot die tijd ga ik aan het werk, dus ik houd me niet met school bezig. Hierdoor schat ik dat ik het vele lezen weer kan oppakken. Ik durfde het nog niet aan om de challenge op 100 te zetten, want dat leek me wel weer heel veel. Ik was bang dat ik dat niet zou redden, en dat ik dan alleen maar meer ging lezen ‘om die challenge maar te halen’, in plaats van dat ik lees voor mijn plezier. Maar wie weet, misschien haal ik die 100 wel!

Genres
Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik in de afgelopen jaren heel wat boeken verslonden. Dit zijn voornamelijk Young Adult boeken, omdat dat genre mij het meeste aanspreekt. Ik vind het heerlijk om in het leven van een tiener te kruipen, omdat ik vind dat dat een zeer bijzondere periode van je leven is. In deze periode probeer je jezelf te ontdekken en maak je veel dingen voor het eerst mee. Maar toch heb ik besloten dat ik in het nieuwe jaar ook andere genres wil gaan ontdekken. Vorig jaar ben ik al gestart met meer New Adult en Stout te lezen, en ik merk dat dat ook genres zijn die ik erg prettig vindt. Omdat ik zelf wat ouder wordt, kan ik me vaak beter identificeren met die personages. Daarom ben ik zeker van plan om dit jaar nog meer aandacht te besteden aan het New Adult en Stout genre, wat een extra challenge voor mezelf is. Ik heb voor mezelf het doel gesteld dat dit jaar minimaal 15 van de 90 boeken die ik lees, niet onder het Young Adult genre vallen. Dit gaat waarschijnlijk nog een hele klus worden, maar ik ga ervan uit dat het wel moet lukken.

Engels
Nog iets waar ik dit jaar écht aan wil voldoen, en dat is het meer lezen van Engelse boeken. Het is echt niet zo dat ik het niet kan of iets dergelijks, maar ik doe het gewoon niet. Het lezen in het Engels gaat bij mij wat langzamer dan in het Nederlands, en ik denk dat ik daar geen geduld voor heb. Ik wil een boek namelijk zo snel mogelijk uit hebben, zodat ik weer door kan met de volgende. Maar dit jaar moet daar echt verandering in komen. Ik denk wel dat ik het houd bij het lezen van Engelse Young Adult boeken, en geen ander genre. Die boeken zijn vaak wat beter te volgen. En als ik dan beter ben geworden in Engels lezen, zou ik over kunnen stappen naar andere genres. Ik ga deze uitdaging wel rust oppakken, dus om te beginnen stel ik voor mezelf het doel om 10 van de 90 boeken in de Engels te lezen. Wie weet hoe ver ik uiteindelijk kom!

Welke Reading Challenges ga jij in 2017 aan?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post