Daphne’s Reading Challenge 2017


We kennen het allemaal wel: de Goodreads Reading Challenge. Dit is het vierde jaar dat ik aan deze challenge meedoe. In 2014 las ik 99 boeken (net geen 100, dat was echt zuur), in 2015 las ik er 112 en vorig jaar las ik in totaal 82 boeken. Ik ben tevreden! Ik vind deze challenge vooral heel erg fijn omdat hij laat zien welke en hoeveel boeken ik gelezen heb in het jaar. Ook in 2017 ben ik van plan om aan deze challenge mee te doen, en wil ik hier een aantal ‘regels’ voor mezelf aan hangen.

Het doel
Het doel dat ik gesteld heb voor 2017 is dat ik in totaal 90 boeken ga lezen. Dat zijn er een aantal meer dan vorig jaar. Vorig jaar is best een druk jaar voor mij geweest, aangezien ik in dat jaar afstudeerde en begon aan de universiteit. Hierdoor heb ik veel minder kunnen lezen dan de jaren daarvoor. Ik heb nu een half tussenjaar, aangezien de master in september begint. Tot die tijd ga ik aan het werk, dus ik houd me niet met school bezig. Hierdoor schat ik dat ik het vele lezen weer kan oppakken. Ik durfde het nog niet aan om de challenge op 100 te zetten, want dat leek me wel weer heel veel. Ik was bang dat ik dat niet zou redden, en dat ik dan alleen maar meer ging lezen ‘om die challenge maar te halen’, in plaats van dat ik lees voor mijn plezier. Maar wie weet, misschien haal ik die 100 wel!

Genres
Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik in de afgelopen jaren heel wat boeken verslonden. Dit zijn voornamelijk Young Adult boeken, omdat dat genre mij het meeste aanspreekt. Ik vind het heerlijk om in het leven van een tiener te kruipen, omdat ik vind dat dat een zeer bijzondere periode van je leven is. In deze periode probeer je jezelf te ontdekken en maak je veel dingen voor het eerst mee. Maar toch heb ik besloten dat ik in het nieuwe jaar ook andere genres wil gaan ontdekken. Vorig jaar ben ik al gestart met meer New Adult en Stout te lezen, en ik merk dat dat ook genres zijn die ik erg prettig vindt. Omdat ik zelf wat ouder wordt, kan ik me vaak beter identificeren met die personages. Daarom ben ik zeker van plan om dit jaar nog meer aandacht te besteden aan het New Adult en Stout genre, wat een extra challenge voor mezelf is. Ik heb voor mezelf het doel gesteld dat dit jaar minimaal 15 van de 90 boeken die ik lees, niet onder het Young Adult genre vallen. Dit gaat waarschijnlijk nog een hele klus worden, maar ik ga ervan uit dat het wel moet lukken.

Engels
Nog iets waar ik dit jaar écht aan wil voldoen, en dat is het meer lezen van Engelse boeken. Het is echt niet zo dat ik het niet kan of iets dergelijks, maar ik doe het gewoon niet. Het lezen in het Engels gaat bij mij wat langzamer dan in het Nederlands, en ik denk dat ik daar geen geduld voor heb. Ik wil een boek namelijk zo snel mogelijk uit hebben, zodat ik weer door kan met de volgende. Maar dit jaar moet daar echt verandering in komen. Ik denk wel dat ik het houd bij het lezen van Engelse Young Adult boeken, en geen ander genre. Die boeken zijn vaak wat beter te volgen. En als ik dan beter ben geworden in Engels lezen, zou ik over kunnen stappen naar andere genres. Ik ga deze uitdaging wel rust oppakken, dus om te beginnen stel ik voor mezelf het doel om 10 van de 90 boeken in de Engels te lezen. Wie weet hoe ver ik uiteindelijk kom!

Welke Reading Challenges ga jij in 2017 aan?

Liefs,

2 Comments on “Daphne’s Reading Challenge 2017”

  1. Veel succes met deze challenge! Ik hoop dit jaar 40 boeken te lezen. Ik ben niet zo’n snelle lezer, dus denk niet dat ik er zo veel als jou zou kunnen lezen. Ik hoop voor je dat het je lukt 😀

  2. Ik doe net als jij ook de Goodreads challenge maar heb voor mezelf ook een Shelf Control challenge opgesteld! Op Goodreads is mijn doel 100 boeken en ik hoop dat ik tussen die 100 er heel wat van mijn Shelf Control kan vinken!

    Ik lees sowieso niet alleen YA dus die uitdaging hoef ik mezelf niet te geven. Het Engels lezen dat wel! Er staan 25 Engelse boeken op mijn Shelf Control challenge dus dat moet gaan lukken dit jaar hoop ik 🙂

    Veel succes met je uitdagingen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *