Music Monday: The Selection, Causes – Teach Me How To Dance With You

De Music Monday van April gaat over The Selection! Een tijdje terug hoorde ik het nummer ‘Teach Me How To Dance With You’ van Causes op de radio, en ik moest meteen aan Maxon en America denken.

Waarschuwing: Bevat spoilers.

Het nummer ‘Teach Me How To Dance With You’ is uiteraard op meerdere manieren te interpreteren. Voor mij gaat het over iemand die weet dat hij gevoelens heeft voor iemand, maar niet zo goed weet wat hij/zij er mee aan moet. Dit vind ik heel toepasselijk op het verhaal van America Singer, die door heeft dat ze gevoelens begint te krijgen voor Prince Maxon, terwijl ze ook nog gevoelens heeft voor haar ex, Aspen. Dit verandert ook door de serie heen. Vooral bepaalde zinnen uit het nummer vind ik erg goed bij dit verhaal passen:

Croon my mind, calling right this feeling
You’re my kind, my something to believe in

Na dat ze Maxon voor het eerst ontmoet heeft, weet America dat hij helemaal niet zo erg is als ze in eerste instantie dacht. Er is wel een misverstand, maar dat weten ze ook weer op te lossen. Ze heeft dan ook uiteindelijk een beter gevoel over hem en ze worden vrij snel al goede vrienden.

Teach me how to dance with you
Teach me how to love

Aan het einde van De Selectie is America er over uit dat ze wel degelijk iets voelt voor Maxon. Maar omdat ze Aspen ook zeker nog niet vergeten is, weet ze niet voor ze moet gaan. Ze is wel van plan om in het paleis te blijven, zodat ze daar achter kan komen.

On whose side will you find me hiding
I’m fortified for the battle of the fighting

In De Selectie, maar vooral in De Elite, weet America niet voor wie ze moet gaan. Aspen of Maxon? Naarmate het verhaal vordert, begint ze voor Maxon wel sterkere gevoelens te krijgen en ook enigszins het vertrouwen dat zij iets voor hem betekent. Maar net op het moment dat ze Aspen lijkt te vergeten, duikt hij ook weer op in haar leven.

Could you help me feel your pulse
Find the truth in all this false
Could you help me fight them off?

Het leven in het paleis is lang niet altijd even makkelijk, vooral niet tijdens de selectie. Met zoveel meiden op een plek ontstaat er natuurlijk de nodige drama. De aanvallen van de rebellen maken het er niet beter op. Desondanks heeft America wel mensen om haar heen waar ze op kan rekenen: Aspen, Marlee, Lucy, Mary en Anne, en natuurlijk Maxon.

Maxerica by Lorvikk
Credit: http://lorvikk.tumblr.com

Het nummer van Causes heeft een bittersweet touch to it: Het is een zwijmelnummer met een duister randje. Liefdevol, maar niet zonder struggles. Zo voelt het begin van America en Maxon’s relatie voor mij ook. Ze zijn ontzettend leuk samen, maar ze hebben de nodige obstakels moeten overwinnen voordat ze echt gelukkig konden zijn samen.

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post