Music Monday: Musical Tributes (The Hunger Games)

Music Monday Banner

Een tijdje geleden kwam ik een post tegen op Tumblr die me inspireerde deze post te maken. Iemand had namelijk allemaal foto’s verzameld van de cast van de eerste Hunger Games film waarop zij een instrument bespeelden, of zongen, of iets anders muzikaals deden. Daar had iemand anders weer op gecomment dat deze film zo’n ontzettend muzikale cast heeft. En eigenlijk… hebben ze daar wel gelijk in!

Ik ben namelijk zelf ook even op onderzoek uit gegaan, en het is inderdaad zo dat een groot deel van de cast wel een bepaalde affiniteit met muziek heeft. Hier staan ook filmpjes van op internet. De leukste heb ik voor jullie op een rijtje gezet!

Jack Quaid (Marvel)
Marvel
Jack Quaid, die de rol van Marvel, de tribuut van District 1, vertolkt in de film, is een van de gezichten die ik herkende op de foto’s in de Tumblr post. Uiteraard ben ik even op onderzoek gegaan en toen kwam ik dit filmpje van hem tegen. Volgens mij is dit in een café of karaokebar, waar hij het nummer “Just A Gigolo” ten gehore brengt. En kijk even naar die moves!Leven Rambin (Glimmer)
Glimmer
Van Leven Rambin heb ik een foto met een gitaar voorbij zien komen, dus toen was ik wel nieuwsgierig. Na een beetje zoeken kwam ik dit hele korte filmpje tegen waarin ze gitaar probeert te spelen, en ze zingt er ook nog bij.
Alexander Ludwig (Cato)
Cato
Alexander is geloof ik wat meer met zijn muziek carrière bezig geweest dan de vorige twee. Hij heeft in 2012 zelfs zijn eigen single uitgebracht, genaamd “Liv It Up”.
Ook het onderstaande filmpje kwam ik van hem tegen. Als gast bij Queen Latifa laat hij zien dat hij ook gitaar kan spelen. En zeg nou zelf, mannen met gitaar zijn zoveel leuker dan mannen zonder gitaar!

Isabelle Fuhrman (Clove)
Clove
Ook Isabelle heeft schijnbaar een verborgen muzikaal talent, wat te zien is in deze cover video van “Don’t Let Me Fall” van Lenka. Wanneer komt jouw single uit, Isabelle?


Jacqueline Emerson (Foxface)
Foxface
Jacqueline is ook flink bezig met haar muzikale carrière. “Peter Pan” is de eerste van meerdere singles die ze inmiddels al heeft uitgebracht, en ook mijn persoonlijke favoriet!
Amandla Sternberg (Rue)
Rue
Amandla zit met een vriend van haar in een tweemansbandje genaamd Honeywater, waarin zij viool speelt en de tweede stem zingt. Ze hebben ook een EP uitgebracht op iTunes, waar het onderstaande nummer “7 Hours Ago” ook op staat.


Jennifer Lawrence (Katniss)
Katniss
Van Jennifer weten we inmiddels allemaal wel dat ze kan zingen. Zij heeft namelijk als Katniss het nummer “The Hanging Tree” gezongen in Mockingjay – Part 1. Kregen jullie ook kippenvel van deze scène?
Maar eigenlijk vind Jennifer het helemaal niet leuk om voor publiek te zingen, zoals ze vertelt in onderstaand interview. Uiteindelijk laat ze nog wel een klein stukje van “Believe” van Cher horen.

Josh Hutcherson (Peeta)
Peeta
Deze hoort misschien niet helemaal thuis in het rijtje. Ik heb van Josh niet echt serieuze muziek kunnen vinden, en volgens mij is hij daar ook niet zo mee bezig. Ik kwam echter wel dit filmpje van hem tegen. Ik vind hem zo leuk dus deze wil ik jullie toch niet onthouden.
Welke muzikale tribuut is jouw favoriet?

Liefs,

Monica

2 Comments on “Music Monday: Musical Tributes (The Hunger Games)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *