Music Monday: Eleanor & Park

Music Monday

De Music Monday van Augustus gaat over een van mijn favoriete koppels uit de boekenwereld: Eleanor & Park, uit het gelijknamige boek van Rainbow Rowell. Muziek speelt in dit boek een belangrijke rol omdat Park zijn muziek deelt met Eleanor en dit voor hun – zeker in het begin van hun prille romance – een van de belangrijkste manieren is waarin ze samenkomen.

Waarschuwing: bevat spoilers

Eleanor&Park

Eleanor en Park zijn allebei buitenbeentjes. Ze zijn beiden niet echt geliefd op school en als ze elkaar voor de eerste keer ontmoeten in de schoolbus, zijn ze ook niet echt geliefd door elkaar. Maar omdat er geen andere plekken vrij zijn in de bus, komen ze toch naast elkaar te zitten. Langzaam aan begint er iets te bloeien. Eerst delen ze hun liefde voor stripboeken. Daarna hun liefde voor muziek.

Eleanor blijkt, net als Park, ook een buitenbeentje te zijn in haar muzieksmaak. Beiden houden van bands zoals The Smiths, U2 en Joy Division. Hoewel dat wel hele bekende bands zijn uit die tijd, was het in die tijd zelf niet echt de mainstream muziek. Maar denk je dat Eleanor en Park daar wat om gaven? Absoluut niet.

Hun liefde voor deze bands is iets wat hen samenbrengt, ook al uiten ze dit in het begin op andere manieren. Park zijn koptelefoon is namelijk in de bus zowat niet meer van zijn hoofd te denken, en Eleanor schrijft titels van liedjes op de kaften haar schoolboeken. Op dat moment heeft ze nog geen een van deze nummers geluisterd, maar als Park ernaar vraagt legt ze hem uit dat het voor haar een soort wishlist is. Ze heeft wel gehoord over deze bands en deze nummers, maar zelf geen beschikking over een walkman en cassettes, en kan ze dus zelf niet luisteren. Park besluit dan om haar zijn walkman uit te lenen, zodat ze eindelijk met een aantal van deze nummers kennis kan maken. Daarna wordt muziek voor hun een van de belangrijkste gespreksonderwerpen. Hun favoriete bands en nummers zijn dan ook dingen die regelmatig terugkomen in hun conversaties.

Maar wist je dat de muziek die in het boek voorkomt ook voor de schrijfster, Rainbow Rowell, van groot belang is? Ze heeft zelfs een hele blogpost geschreven over de playlist die zij heeft gemaakt toen ze het boek ging schrijven. Die blogpost is hier te vinden. In de blogposts staan ook links naar de playlists die zij gemaakt heeft. Een grote playlist, waarin haar playlists zijn samengevoegd, is hier te vinden, of hieronder:

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post